Σεξομολογήσεις #676: «Τι λαλείς του μωρού σου άμαν σε ρωτά πώς γίνεται δύο άντρες να φιλιούνται στο στόμα;»

Πρόσφατα μετακόμισε δίπλα τους ένα γκέι ζευγάρι και κάποια στιγμή η κόρη τους τούς είδε να φιλιούνται, με αποτέλεσμα να κάνει μια ερώτηση που έφερε την αναγνώστρια της CITY σε δύσκολη θέση. Πώς απαντά η Tipster στον προβληματισμό της.

Article featured image
Article featured image

*Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου, αν θέλεις να μοιραστείς μια ιστορία σου με την Tipster, γράψε στο sextalk@city.com.cy


Αγαπητή Tipster γεια σου! Ομολογώ πως είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι με τον άντρα μου, για το πώς να χειριστούμε την κατάσταση με την κόρη μας και ένα πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα. Πριν από μερικούς μήνες στο διαμέρισμα δίπλα που το δικό μας εμετακόμισεν ένα ζευγάρι γκέι ανδρών. Πολλά καλά παιθκιά. Στην αρχή ενομίζαμε πως ήταν απλώς συγκάτοικοι, αλλά από την αρχή που γνωριστήκαμε και συστηθήκαμε, μάς εξήγησαν πως είναι ζευγάρι και πως σύντομα μάλιστα ετοιμάζονται και για σύμφωνο συμβίωσης. Κανένα πρόβλημα εννοείται και αντίθετα αναπτύξαμε και μια ιδιαίτερα φιλική σχέση, ο ένας μάλιστα εν τζαι ζαχαροπλάστης, οπότε αντιλαμβάνεσαι πως κάθε τόσο όλο και κάτι μας φέρνει στο σπίτι. Anw, πριν από μερικές ημέρες επιστρέφαμε στο διαμέρισμα με την κόρη μου και επετύχαμέν τους έξω που το δικό τους να φιλιούνται. Ένιωσα αρκετά αμήχανα, δεν ξέρω αν ήταν εξαιτίας του μωρού ή αν θα ένιωθα anw, έτσι γιατί εν μία εικόνα που δεν συνήθισα. Παρ’ όλα αυτά δεν αντέδρασα κάπως για να μεν δείξω στο μωρό πως είναι κάτι περίεργο αυτό που βλέπει. Χαιρετηθήκαμε και πήγε ο καθένας στο σπίτι του. Την επόμενη ημέρα, σε ανύποπτο χρόνο, το μωρό με ρώτησε πώς γίνεται δύο άντρες να φιλιούνται στο στόμα και αν μπορεί να το κάνει και αυτή με τις φίλες της και η αλήθεια πάγωσα και δεν ήξερα τι να της πω. Προσπάθησα να της αλλάξω κουβέντα για να το συζητήσω και με τον σύζυγό μου, αλλά και πάλι δεν καταλήξαμε κάπου. Το θέμα είναι πως θέλω να της απαντήσω για να μην πάρει τα λάθος μηνύματα, αλλά εν ξέρω πώς και τι να της πω. Νόμιζα πως ήμουν cool με το θέμα, αλλά ίσως να μην είμαι και τόσο.



Σε αυτό θα συμφωνήσω, δεν είσαι και τόσο cool. Όπως και η πλειοψηφία που θεωρεί πως έχει απωλέσει αυτές τις παρωπίδες, μέχρι να έρθει η στιγμή να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση. Τότε μόνο συνειδητοποιούμε πόσο βαθιά συντηρητικοί είμαστε και πώς όλα αυτά τα χρόνια το δήθεν φυσιολογικό πρότυπο «άντρας-γυναίκα» έχει ποτίσει μέσα μας και δεν είναι εύκολο να ξεριζωθεί. Επίσης, σε κάτι άλλο που θα συμφωνήσω είναι το γεγονός πως επειδή η εικόνα δύο ανδρών ή δύο γυναικών να είναι διαχυτικοί μεταξύ τους, δεν είναι τόσο καθημερινή, είναι αναμενόμενο να μας παραξενεύει όταν την βλέπουμε για πρώτη φορά. Όπως και κάθε τι καινούργιο που μας συμβαίνει. Πάμε τώρα στο ζητούμενο. Όπως κι εσύ, έτσι και η κόρη σου ρώτησε για κάτι που της φάνηκε περίεργο, όπως υποθέτω ότι συμβαίνει με όλα τα καινούργια που ανακαλύπτει μεγαλώνοντας. Οπότε έχε κατά νου πως η κόρη σου δεν το βλέπει σίγουρα ως κάτι κακό, εκτός αν εσύ ή κάποιος άλλος της το παρουσιάσετε ως τέτοιο. Ορθώς δεν αντέδρασες μπροστά της ώστε να της δώσεις λάθος σήματα, κακώς δεν της απάντησες το πιο απλό στο ερώτημά της: η αγάπη και ο έρωτας δεν βλέπει ούτε χρώμα, ούτε ηλικία, ούτε φυλή, ούτε και φύλο. Μπορεί δύο άνθρωποι να αγαπηθούν και να είναι άντρας και γυναίκα, μπορεί να είναι άντρας με άντρα μπορεί να είναι γυναίκα με γυναίκα γιατί η καρδιά και το σώμα δεν μπορεί να μπει σε πρέπει και καλούπια, αυτά τα βάζει το μυαλό. Βασικά να της εξηγήσεις το αυτονόητο, πως όταν δύο άτομα αγαπιούνται, δεν υπάρχουν πρέπει και δεν πρέπει! Σε αυτήν τη φάση η κόρη σου και το κάθε μωρό τέτοιας ηλικίας, δεν χρειάζεται περισσότερα ούτε και πολυπλοκότερα. Το θέμα είναι να τα πιστεύετε κι εσείς ουσιαστικά και όχι να τα μεταφέρετε απλώς για το θεαθήναι! Ξέρεις φίλη μου, πολλοί βάζουν ως πρόσχημα τα παιδιά τους και το τι θα τους πουν εάν γίνουν μάρτυρες μιας παρόμοιας κατάστασης, λες και θα δουν κάποια δολοφονία σε live streaming (που μεταξύ μας αυτό μπορεί και να συμβεί, αλλά κανείς δεν φαίνεται να αγχώνεται γι’ αυτό). Ωστόσο αν το καλοσκεφτούμε, το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά, που έτσι κι αλλιώς ρωτάνε για τα πάντα, το πρόβλημα το έχουμε εμείς που απλώς δεν θέλουμε να εξηγούμε στα παιδιά μας τι συμβαίνει στην κοινωνία μας και δεν θέλουμε να τους μαθαίνουμε να αγαπούν και να αποδέχονται τους άλλους ανθρώπους χωρίς ναι μεν αλλά!

#AskTipster

Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου γράψε στο sextalk@city.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ