Υπερψηφίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Article featured image
Article featured image

Με 163 ψήφους υπερψηφίστηκε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, για τις οποίες έχει ήδη δηλώσει πως θα είναι υποψήφιος ο Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη υπερψηφίστηκε με 163 ψήφους, ενώ απαιτούνταν 148. 120 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν κατά, ενώ τρία ψηφοδέλτια ήταν άκυρα. Επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν με φυσική παρουσία στην κάλπη 210 άτομα ενώ τα υπόλοιπα μέλη ψήφισαν τηλεφωνικά. Επίσης υπήρξαν μέλη που δεν απάντησαν στο τηλέφωνο.



Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε «λυτρωμένος», προσθέτοντας πως «είναι πρωτοφανές η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται τη ψήφο των μελών του κόμματος». Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε «λυτρωμένος, γιατί είδαν όλοι οι πολίτες την μομφή που ζω από την πρώτη ημέρα που εκλέχτηκα πρόεδρος» και συνέχισε δηλώνοντας πως «εξευτέλισαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, φορώντας τους κουκούλα». «Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο ίδιος και αποχώρησε από τον χώρο όπου συνεχίζονται οι διεργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.



Με πληροφορίες από LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ