«Το Κογκρέσο σκοτώνει παιδιά στη Γάζα»

Ο συνιδρυτής της Ben & Jerry's συνελήφθη διαμαρτυρόμενος για τη στήριξη των ΗΠΑ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Ο συνιδρυτής της Ben & Jerry’s, Μπεν Κοέν, συνελήφθη μετά την παρέμβασή του υπέρ της Γάζας κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Ο Κοέν, μαζί με άλλους έξι διαδηλωτές, διέκοψε συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας, όπου κατέθετε ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, διαμαρτυρόμενος για τη στήριξη των ΗΠΑ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Κοέν φώναξε συνθήματα όπως «Το Κογκρέσο σκοτώνει παιδιά στη Γάζα και πληρώνει γι’ αυτό κόβοντας το Medicaid για τα παιδιά εδώ», ενώ απομακρυνόταν από την αίθουσα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σε ανάρτησή του στο X, ο Κοέν εξήγησε ότι διαμαρτυρήθηκε για την αμερικανική στάση στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα, δηλώνοντας: «Είπα στο Κογκρέσο ότι σκοτώνουν φτωχά παιδιά στη Γάζα αγοράζοντας βόμβες. Και πληρώνουν γι’ αυτές διώχνοντας τα φτωχά παιδιά από το Medicaid στις ΗΠΑ». Ο ίδιος κατηγορήθηκε για το πλημμέλημα της «παρεμπόδισης, συμφόρησης ή ενόχλησης», το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης έως 90 ημέρες ή/και πρόστιμο 500 δολαρίων.

Ο Μπεν Κοέν είναι γνωστός για τη μακρόχρονη ακτιβιστική του δράση και έχει συλληφθεί και στο παρελθόν σε αντίστοιχες διαμαρτυρίες.

Με πληροφορίες από Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Πλέον μπορείς να διασχίσεις έξι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθώντας ένα και μόνο μονοπάτι

Article featured image

Ρομπότ θα διδάσκει σε λύκειο της Νέας Υόρκης

Article featured image

Ήταν φίλοι και συνάδελφοι για χρόνια και αργότερα ανακάλυψαν ότι είναι αδέλφια