Και τώρα οι οκτώ μας!

Article featured image
Article featured image

Στο 93’ του παιχνιδιού μεταξύ Βελγίου και Αμερικής, ο Βοντολόφσκι κατάφερε να χάσει μια ευκαιρία απ’ αυτές που δεν χάνονται με τίποτα, στέλνοντας την Αμερική στους 8. Και αφού δεν τα κατάφερε, το ματς πήγε στην παράταση και οι Βέλγοι που από την αρχή θεωρούνταν φαβορί στο Μουντιάλ, ή καλύτερα αουτσάιντερ, κατάφεραν να πάρουν αυτοί το εισιτήριο!

 

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το παιχνίδι μεταξύ Βελγίου και Αμερικής ήταν το 5ο παιχνίδι της φάσης των «16» που πήγε στην παράταση.

Και αντί οι δύο ομάδες να ρίξουν ρυθμό, λόγω κούρασης, αντιθέτως ανέβασαν στροφές και έκαναν εκπληκτικό παιχνίδι. Τελικά, ο Χάουαρντ, ο γκολκίπερ της Αμερικής, ο οποίος ήταν ο κύριος λόγος που το παιχνίδι έμεινε στο 0-0, δεν κατάφερε να σώσει ξανά τους Αμερικάνους.

Το 2-0 με γκολ των Ντε Μπρούιν (93’) και Λουκάκου (105’) δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στους παίκτες του Κλίνσμαν, που στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης το πάλεψαν, μείωσαν, έχασαν ευκαιρίες, όμως στο τέλος οι Βέλγοι πανηγύρισαν τη μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά, όπου απέναντί τους θα βρουν την Αργεντινή.

Στο άλλο χθεσινό ματς, η Αργεντινή μετά από ένα δραματικό αγώνα επικράτησε με 1-0 της Ελβετίας, επίσης στην παράταση, και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Το χρυσό τέρμα για την «Αλμπισελέστε» σημείωσε ο Ντι Μαρία στο 118’.


 

Οι δύο ομάδες θα λύσουν τους λογαριασμούς τους το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών:

Παρασκευή (04/07)

Γαλλία - Γερμανία (19.00)

Βραζιλία - Κολομβία (23.00)

Σάββατο (05/07)

Αργεντινή - Βέλγιο (19.00)

Ολλανδία - Κόστα Ρίκα (23.00)

Σημειώνουμε τέλος πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που και οι 8 πρώτοι των ομίλων πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ σε ότι αφορά στα παιχνίδια, υπάρχει ένα ευρωπαϊκό ντέρμπι, ένα αμερικάνικο και δύο μικτά ζευγάρια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ