Έρχονται βροχές και καταιγίδες στα ορεινά

Αντικυκλώνας που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό επεκτείνεται στην Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, ευνοώντας τις επόμενες ημέρες την κάθοδο ασταθών αέριων μαζών στην περιοχή μας.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό το φαινόμενο αναμένεται να μας επηρεάσει προκαλώντας κυρίως με θερμικές καταιγίδες στα ορεινά, στο εσωτερικό και τα βόρεια. 

Σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. 

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 bft και στα νότια παράλια το απόγευμα, μέτριοι ως ισχυροί 4-5 Bft. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, 31 έως 34 στα παράλια και 23 βαθμούς στη Χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. 

Αύριο Πέμπτη ο καιρός συνεχίζει παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με 20% πιθανότητα μεμονωμένης βροχής. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με σήμερα. 

Την Παρασκευή μετά την διάλυση τις τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κύριος αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά τις απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Η πιθανότητα βροχής για τα ορεινά φτάνει το 40%. Μικρή πτώση θερμοκρασίας. 

Το Σαββατοκύριακο μετά την διάλυση τις τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί σε αρκετές περιοχές κύριος αίθριος. 

Νεφώσεις όμως που θα αναπτύσσονται στα ορεινά, στο εσωτερικό και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι έντονες με χαλαζόπτωση. Η πιθανότητα βροχής σε αυτές τις περιοχές αυξάνεται στο 60%. 

Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση. Η αστάθεια και οι τοπικές βροχές και καταιγίδες συνεχίζουν και την ερχόμενη βδομάδα.





Για συνεχή ενημέρωση για τον καιρό δείτε στο kitasweather.com 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ