«Επιβάτης» χωρίς εισιτήριο καθυστέρησε την απογείωση πτήσης από την Κων/πολη στην Αθήνα

Πώς κατάφερε να εισέλθει στο αεροπλάνο.

Article featured image
Article featured image

Πτήση των τουρκικών αερογραμμών ετοιμαζόταν να απογειωθεί από την Κωνσταντινούπολη, με προορισμό την Αθήνα. Πήρε θέση στον διάδρομο απογείωσης, άρχισε την τροχοδρόμηση, αλλά δεν απογειώθηκε ποτέ.

Το αεροσκάφος επέστρεψε στο slot του, δηλαδή τη θέση πάρκινγκ, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης.

Αυτό που συνέβη ήταν ότι ένας επιβάτης δεν ενημέρωσε πως είχε πάρει μαζί του τη γάτα του (δεν είχε κάνει κράτηση, δεν είχε πληρώσει εισιτήριο και δεν είχε βάλει το ζώο σε ειδικό crate), η οποία έκοβε βόλτες στην καμπίνα ενώ το αεροσκάφος ήταν έτοιμο για απογείωση.

Οι άλλοι επιβαίνοντες ενημέρωσαν το πλήρωμα, που μετέδωσε την πληροφορία στο πιλοτήριο. Ο πιλότος επικοινώνησε αμέσως με το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας του Αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης και εξασφάλισε άδεια επιστροφής στη θέση στάθμευσης.

Στους ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε πως ο άνδρας που ήθελε μεν, να ταξιδέψει με τη γάτα του, χωρίς όμως να δώσει ευρώ, την είχε κρύψει στην αποσκευή που πήρε μαζί του στην καμπίνα και την άφησε ελεύθερη να πάρει τον αέρα της, όταν πια είχε κλείσει η πόρτα του αεροπλάνου.

Προφανώς αμφότεροι εγκατέλειψαν την πτήση, με την αεροπορική εταιρεία να κινεί διαδικασίες για να βάλει τον παραβάτη στη μαύρη λίστα.

Μετά την αποβίβαση της γάτας και του ιδιοκτήτη της, η πτήση συνέχισε την πορεία της.


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ


Όποιος ενδιαφέρεται να πάρει το κατοικίδιο του σε ένα αεροπορικό ταξίδι, οφείλει να ενημερωθεί για όσα χρειάζονται.

Στα βασικά είναι ένα crate στο οποίο θα παραμείνει το ζώο κατά τη διάρκεια της πτήσης, εντός καμπίνας εάν είναι έως 8 κιλά (το ζώο μαζί με το crate) και στον χώρο των αποσκευών εάν είναι άνω των 8 κιλών.

Εκτός και αν πρόκειται για ζώο συνοδείας ή διάσωσης, που όσα κιλά και αν είναι, ταξιδεύει στην καμπίνα.

Επίσης, «κόβουμε» εισιτήριο για το ζώο. Δηλαδή, ο κηδεμόνας του ενημερώνει την αεροπορική εταιρεία για τη διάθεσή του να πάρει το κατοικίδιο μαζί του και πληρώνει από 35 έως κοντά στα 200 ευρώ.

Η τιμή εξαρτάται από το αν το ταξίδι θα γίνει στην καμπίνα ή στον χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους και αν η πτήση είναι εσωτερικού ή εξωτερικού και το βάρος του ζώου -αν υπερβαίνει τα 25 κιλά για το εσωτερικό χρειάζονται περί τα 90 ευρώ και για το εξωτερικό κάπου στα 180.

Για το εξωτερικό, το ζώο πρέπει να έχει και διαβατήριο (ο κτηνίατρος βεβαιώνει πως έχει κάνει τα εμβόλιά του και ό,τι άλλο χρειάζεται η χώρα που θα επιτρέψει την είσοδο).

Προφανώς και οι τιμές αλλάζουν, ανάλογα με τις ανταποκρίσεις.

ΠΗΓΗ: news247

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ