Η 63χρονη που ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη για δει κάθε ηλιακή έκλειψη

Από το 1998 έχει βρεθεί και στην Ανταρκτική αλλά και στη μέση του Ατλαντικού και του Ειρηνικού.

Article featured image
Article featured image

Μία 63χρονη από το Τέξας των ΗΠΑ υποστηρίζει πως από το 1998 μέχρι και σήμερα ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη, προκειμένου να δει κάθε ηλιακή έκλειψη.

Η Λετίσια Φερέρ δηλώνει παθιασμένη με τις ηλιακές εκλείψεις και αυτή της Δευτέρας, θα είναι ακόμη μία που θα προστεθεί στο ενεργητικό της ως παρατηρητής εντυπωσιακών φαινομένων. Αυτή τη φορά, ωστόσο, για να την παρατηρήσει δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψει, καθώς η περιοχή που μένει στο Ντάλας, είναι μία από τις περιοχές όπου θα είναι ορατή η ηλιακή έκλειψη.

Παρόλο που η 63χρονη έχει τη δυνατότητα να μην μετακινηθεί, δεν θα κάτσει σπίτι της, αλλά θα ταξιδέψει περίπου μια ώρα πιο νότια προκειμένου να περάσει λίγες ακόμη στιγμές στη σκιά της Σελήνης.

«Η ζωή μου μετριέται σε εκλείψεις. Και φυσικά, ακολουθεί ο σχεδιασμός για την επόμενη έκλειψη», αναφέρει χαρακτηριστικά. Η ίδια παραδέχεται μάλιστα πως είναι εθισμένη με την αίσθηση ότι γίνεται ένα με το σύμπαν για λίγες στιγμές.



Για όλα αυτά τα ταξίδια που πραγματοποιεί από το 1998, η 63χρονη βάζει στην άκρη χρήματα και παίρνει άδεια από τη δουλειά της για να παρατηρήσει ηλιακές εκλείψεις. «Βρέθηκα στην Ευρώπη για μία έκλειψη. Έχω πάει στην Αφρική δύο φορές. Έχω πάει στην Αυστραλία τρεις φορές. Έχω πάει στην Ανταρκτική δύο φορές. Έχω πάει στην Ασία τρεις φορές, νομίζω συμπεριλαμβάνεται και η Ινδονησία. Α, και σε μερικούς ωκεανούς… Είχαμε βρεθεί στη μέση του Ατλαντικού και του Ειρηνικού», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Αποκαλύπτει, μάλιστα, πως το 2017 διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών, αλλά καθυστέρησε τη θεραπεία για να παρατηρήσει μια ηλιακή έκλειψη εκείνη τη χρονιά. Το 2010, έναν μήνα μετά τον θάνατο του πρώτου συζύγου της, είχε ταξιδέψει στη Νότια Αμερική και αναφέρει πως «είδα τα όνειρά του να πεθαίνουν μαζί του. Δεν πρόκειται να αφήσω τα όνειρά μου να πεθάνουν».

Έναν χρόνο αργότερα, γνώρισε τον νυν σύζυγό της σε ιστότοπο γνωριμιών, όπου στο προφίλ της ξεκαθάριζε ότι είχε βάλει σκοπό της ζωή της να δει κάθε ολική έκλειψη Ηλίου. Στόχος της είναι να παρατηρήσει ηλιακή έκλειψη για 50ή φορά προτού κλείσει για πάντα τα μάτια της, ωστόσο για να το πετύχει αυτό πρέπει να φθάσει σε ηλικία 103 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ