Ένα μουσικό φεστιβάλ στη Λευκωσία για όλα τα (ροκ) γούστα

Παρόλο που στις μέρες μας η ροκ μουσική δεν έχει την τεράστια απήχηση που είχε τις προηγούμενες δεκαετίες, εντούτοις αποτελεί ένα διαχρονικό είδος μουσικής που δεν μπορεί να ξεγραφτεί από τη μουσική αντίληψη του καθενός από εμάς, καθώς για χρόνια αποτελούσε ένα βαρόμετρο στις μουσικές σκηνές και ένα βασικό κομμάτι στην σύγχρονή ιστορίας της μουσικής.

 


Article featured image
Article featured image

Η τοποθέτηση αυτή του Κυριάκου Φραγκούλη (ενός εκ των διοργανωτών του Nicosia Rock Festival 2017 και μέλος του συγκροτήματος Stonus) είναι καθόλα ορθή, οπότε προφανώς και υπάρχει λόγος ύπαρξης ενός φεστιβάλ ροκ μουσικής στην πρωτεύουσα. Εξάλλου, σκληροπυρηνικοί ροκάδες αλλά και μουσικόφιλοι που αγαπούν τον ροκ ήχο και την ροκ φιλοσοφία πάντα θα υπάρχουν για να στηρίξουν τέτοια φεστιβάλ!

Πόσω μάλλον όταν στο επικείμενο φεστιβάλ στο Downtown Live το line up φτιάχτηκε έτσι ώστε να ικανοποιήσει αρκετά από τα είδη της ροκ μουσικής, με μπάντες που καλύπτουν από ελληνικό ροκ, alternative rock, grunge, stoner rock, classic rock μέχρι και acoustic rock.

Η κουβέντα μας με τον Κυριάκο μπορεί να σου λύσει κάθε απορία σε σχέση με το Nicosia Rock Festival της 8ης Σεπτεμβρίου αλλά και το Pre-Party που θα προηγηθεί.

 

Τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο πραγματοποιούνται δεκάδες μουσικά φεστιβάλ. Θεωρείς πως είναι αρκετά μεγάλη η αγορά για να τα υποστηρίξει όλα;

Όπως ανέφερα και πριν, το κυπριακό κοινό δείχνει εξαιρετική ανταπόκριση στα μουσικά φεστιβάλ. Επίσης, το κόστος για να παρευρεθεί σε κάποιο φεστιβάλ δεν είναι απαγορευτικό, έτσι τα φεστιβάλ μπορούν να αποτελέσουν μια ιδανική έξοδο και μια νέα εμπειρία για τον καθένα από εμάς.

 

Πώς προέκυψε η ιδέα ενός rock festival φεστιβάλ στη Λευκωσία;

Βλέποντας ότι υπάρχουν αρκετά Ροκ συγκροτήματα που είναι ενεργά στη Λευκωσία αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου, θεωρήσαμε αναγκαία τη δημιουργία ενός Φεστιβάλ που θα ενώνει σχήματα από όλη την Κύπρο με ένα κοινό σκοπό -την προώθηση της αγαπημένης μας Ροκ μουσικής. Ο λόγος που το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στη Λευκωσία είναι επειδή θεωρούμε πως το κοινό της έχει εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση στη Ροκ μουσική τα τελευταία χρόνια και επίσης επειδή υπάρχουν αρκετά Ροκ σχήματα.

 

Γιατί επιλέξατε ένα μαγαζί για τη διοργάνωσή του και όχι έναν υπαίθριο χώρο, νοουμένου ότι οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν ακόμα;

Θεωρήσαμε ό,τι οι συνθήκες που παρέχει το μαγαζί για τη δημιουργία ενός φεστιβάλ είναι εξαιρετικές και μας παρέχει όλα τα απαραίτητα. Επίσης, βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό σημείο κοντά στο κέντρο της Λευκωσίας έτσι δεν θα ταλαιπωρηθεί κανείς στο να βρει τον χώρο.

 



Οι Stonus σε μια από τις εμφανίσεις τους

 

Σε ποιον απευθύνεται το δικό σας φεστιβάλ; Τι μουσικό background πρέπει να έχει κάποιος για να είναι σε θέση να το απολαύσει;

Ο στόχος μας στην εξεύρεση συγκροτημάτων ήταν να δημιουργήσουμε ένα line up που μπορεί να ικανοποιήσει αρκετά από τα είδη της ροκ μουσικής. Δηλαδή, οι μπάντες συνολικά καλύπτουν από ελληνικό ροκ, alternative rock, grunge, stoner rock, classic rock μέχρι και acoustic rock. Άρα, καταλαβαίνετε πως είναι υπερπλήρης η διαφορετικότητα στους ήχους του κάθε σχήματος που μπορούν να καθηλώσουν και τον πιο απαιτητικό ακροατή.

 

Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα της καθεμιάς από τις μπάντες που θα παίξουν;

Αρχικά, η κάθε μπάντα εκπροσωπεί διαφορετικό είδος ροκ μουσικής, οπότε αυτό από μόνο του κάνει την κάθε μπάντα ξεχωριστή. Όλα τα σχήματα έχουν αρκετή εμπειρία και παρόλο που υπάρχουν και νεανικές μπάντες είναι εξαιρετικά υποσχόμενες και μπορούν να καθηλώσουν όλο το κοινό μουσικά αλλά και σε σχέση με τη σκηνική παρουσία.

 

Πόσο δημοφιλής είναι η ροκ μουσική στη δεκαετία που διανύουμε, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό;

Η Ροκ μουσική γενικά δεν έχει την τεράστια απήχηση που είχε τις προηγούμενες δεκαετίες, παρόλα αυτά όμως αποτελεί ένα διαχρονικό είδος μουσικής που δεν μπορεί να ξεγραφτεί από τη μουσική αντίληψη του καθενός από εμάς, καθώς για χρόνια αποτελούσε ένα βαρόμετρο στις μουσικές σκηνές και ένα βασικό κομμάτι στην σύγχρονή ιστορίας της μουσικής.

 

Παίζει και Pre-Party απ’ ότι ξέρουμε; Τι να περιμένουν όσοι θα έρθουν στο Neverland;

Τους Iron Maiden (γέλια). Θα υπάρχουν members από όλα τα σχήματα για να τα γνωρίσει το κοινό, Presale Tickets (τα οποία είναι και τώρα διαθέσιμα στο Neverland), θα βάζουμε μουσική από όλα τα σχήματα που λαμβάνουν μέρος. Γενικότερα, σας περιμένουμε για μια πολύ ΡΟΚ βραδιά.

 

INFO

Nicosia Rock Festival 2017

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

Downtown Live, Λευκωσία

Ώρες: 19.30-01.00

Εισιτήρια: €10 (προπώληση €8 στο Neverland Rock Bar ή στα 99192248 / 99598759)

 

Line up:

ΜπροΚ

Stonus

Arcadian Child (βλέπε κεντρική φωτογραφία)

George Sidiropoulos Band

Con Amici

LimeStone

 

Nicosia Rock Festival PRE PARTY

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

Neverland Rock Bar, Λευκωσία

Ώρες: 23.00-03.00

Ελεύθερη είσοδος


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ