«Οι ιερόδουλες του Αριστοφάνη» στο θέατρο!

Article featured image
Article featured image

«Οι ιερόδουλες του Αριστοφάνη» της βραβευμένης Κύπριας συγγραφέως Μαρίας Μαρμαρά, είναι μια «παρωδία» και σάτιρα των «διαπλεκομένων» και άλλων κακών τινών, παγκόσμιων και διαχρονικών, μα και της σύγχρονης νήσου Κύπρου, μέσα από μια ανατρεπτική αριστοφανική ιστορία. Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Αριστοφάνης, ο γνωστός αρχαίος σατιρικός ποιητής, και η γυναίκα του Ξανθίππη, έχουν μια κόρη σε ηλικία γάμου, την Καλλιόπη. Ο γάμος με οποιονδήποτε πλούσιο θα λύσει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της οικογένειας. Παρελαύνουν σαν υποψήφιοι γαμπροί ένας Ιταλός τυροκόμος κι ένας Λάκωνας μαχητής. Τελικά κερδίζει την κόρη αλλά και τη μάνα ο Κύπριος από την πατρίδα της Αφροδίτης, Πάφο. Ο Αριστοφάνης κλαίει τη μοίρα και την κατάντια του, που η οικονομική κρίση τον ανάγκασε να «πουλήσε» τις γυναίκες του σε ένα άνθρωπο της νύκτας.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο ηθοποιός Σπύρος Σταυρινίδης στο ρόλο του Αριστοφάνη, η Βασιλική Διαλυνά στο ρόλο της συζύγου Ξανθίππης, η Έλενα Γεωργιάδου σαν Καλλιόπη κόρη, ο Ευαγόρας Θεοδώρου σαν ΄Ιτταλος, Ιταλός έμπορος τυροκομικών προϊόντων, ο Πέτρος Φιλίππου σαν Λάκων, Σπαρτιάτης πολεμιστής και ο Μιχάλης Σοφοκλέους, σαν Κυπρής, Κύπριος διαχρονικός νέος.

Τη σκηνοθεσία του έργου ανέλαβε ο Μιχάλης Γεωργιάδης, τη διασκευή ο Παναγιώτης Λάρκου, τα σκηνικά ο Aντης Παρτζίλης, τη μουσική η  Αργυρώ Χριστοδουλίδου και βοηθός σκηνοθέτης η Χριστιάνα Μουζούρα.

Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει στις 29 Μαΐου στο Σκαλί Αγλαντζιάς στη Λευκωσία. Ακολουθούν παραστάσεις στο Κάστρο Λάρνακας στις 30/5, στο Αμφιθέατρο Λακατάμιας στις 31/5, στον Υπαίθριο χώρο της Πύλης Αμμοχώστου στις 2 και 3/6, στο Heritage School στη Λεμεσό στις 5/6, στο αμφιθέατρο Δερύνειας στις 30/7 και, τέλος, στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου στις 31/7. όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21.00. Είσοδος: €12.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 70007705 & Soldouttickets.com.cy.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ