Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018.

 


Article featured image
Article featured image

Δευτέρα σήμερα και το σαββατοκύριακο εκτός από την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και την παρέλαση της Κυριακής, είχε διάφορες εξελίξεις τόσο τοπικού όσο και διεθνούς ενδιαφέροντος. Τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. –Τουρκίας. Παράλληλα, τα υψηλά επίπεδα της σκόνης που «έπνιξαν» την Κύπρο τις περασμένες δύο ημέρες και συνεχίζουν, όπως και η υπόθεση των στρατιωτών που πέταξαν ζωντανό σκυλί σε γκρεμό, ήταν και εξακολουθούν να είναι, τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της επικαιρότητας. 

 

 

Στη Βάρνα η προσοχή Λευκωσίας και Κύπρου 

Έπειτα από μία ταραγμένη περίοδο μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και στον στον απόηχο του αυστηρού μηνύματος και της σκληρής ανακοίνωσης των 28 ηγετών της Ε.Ε. για την Τουρκία, στηρίζοντας πλήρως τις θέσεις Κύπρου και Ελλάδας, πραγματοποιείται σήμερα 26 Μαρτίου, η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε – Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας. 

Με έναν πολύ ενοχλημένο Έρτογαν και μια Ε.Ε η οποία καλείται να διαχειριστεί μία πολύ δύσκολη κατάσταση, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης Συνόδου αναμφίβολα θα καθορίσουν πολλά.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση στο Sigmalive.com.

 

 



Δεν μας εγκαταλείπει η σκόνη

Από το Σάββατο ακόμη, η ατμόσφαιρα σε όλες τις πόλεις της Κύπρου ήταν αποπνικτική λόγω των ιδιαιτέρως υψηλών συγκεντρώσεων αιωρούμενων  μικροσωματιδίων σκόνης. Μάλιστα, ο ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ποιότητας Αέρα, Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα από τα χειρότερα επεισόδια που είχαμε στο νησί. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθη Νικολαϊδη, το απόγευμα και απόψε αναμένεται κάμψη, αλλά το φαινόμενο δεν θα μας εγκαταλείψει και θα επηρεάσει το νησί και αύριο. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, εξάλλου, αναμένεται λασποβροχή.

 

 



Δύο στρατιώτες πέταξαν ζωντανό σκυλί σε γκρεμό στην Κόνιτσα Ιωαννίνων

Το σχετικό βίντεο με τη βάναυση αυτή πράξη ανέβηκε στο διαδίκτυο το Σάββατο, ωστόσο ο απόηχός του εξακολουθεί να διατηρείται έως και σήμερα. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί και έχει διαταχθεί από τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδος να εξεταστεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. Πάντως, και παρά τον αποτροπιασμό που προκάλεσε το βίντεο, φιλοζωικές οργανώσεις ανέφεραν ότι το σκυλί είναι καλά στην υγεία του.

Δείτε τι έγινε σχετικά ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ