Φήμες λένε πως αρχίζει το Μουντιάλ [Οδηγός επιβίωσης για γυναίκες]

Article featured image
Article featured image

Το ποδόσφαιρο και οι εξελίξεις του με ενδιαφέρουν όσο ενδιαφέρει ένα κουνούπι αν είσαι αλλεργικός. Πλην του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, η πορεία του οποίου επηρεάζει άμεσα τη ζωή μου και την ομαλή λειτουργία της οικίας μου, δεν με αφορά καμία ομάδα. Ούτε πως τα πάει, ούτε ποιον παίχτη πήρε, ούτε αν είναι μαλακισμένη η διοίκηση.

 

Παρόλα αυτά τυγχάνει να συγκινούμαι τα μάλα όταν, για παράδειγμα, είμαι στην Knight’s Pub στον Πρωταρά και την ώρα που χλαπακιάζω το περιποιημένο διπλό μου μπέργκερ σηκώνεται σύσσωμος ο αντρικός πληθυσμός φωνάζοντας «Γκοοοοοολ» και αγκαλιάζεται. Ή όταν είμαι χαλαρή με τον υπολογιστή στη βεράντα και απ’ την γειτονιά ακούγεται η ηχώ απ’ τα καπάκια μπύρας που ανοίγουν, γιατί οι γείτονες κάνουν screening στην αυλή το ματς. Στην Τούμπα δε, συγκινήθηκα τόσο πολύ απ’ το vibe του γηπέδου, που υποσχέθηκα φεύγοντας πως όταν πάρουν πρωτάθλημα, θα μετατρέψω σε δικέφαλο του βορρά ένα τατουάζ που έχω απ’ τα δεκάξι μου και θέλω να το σβήσω.

Κατά τα άλλα η επαφή μου με το ποδόσφαιρο περιορίζεται στο πιο κάτω, που ‘χει ξεχειλώσει στα retweets του Twitter, αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω την εφαρμογή του στο γήπεδο:

Πέραν αυτού, και παρόλο που ιδέα -εξακολουθώ να μην έχω- τι στο καλό είναι το οφσάιτ, είμαι ενήμερη για το ωρολόγιο των πλείστων αγώνων, έχω μάθει γεωγραφία απ’ τα προγράμματα των ματς και όταν έχει σημαντικό παιγνίδι ακολουθώ, γιατί εκτός από μπάλα παίζουν και καλά τσιμπήματα.

Πριν από μία βδομάδα είχα μάλιστα λάβει πάνω στο google calendar το πρόγραμμα του μουντιάλ, το οποίο ως γνωστόν διαρκεί για ένα μήνα. Με αστεράκια είναι σημειωμένοι απάνω οι σημαντικοί, οι πολύ σημαντικοί και οι πάρα πολύ σημαντικοί αγώνες.

Τα αστεράκια, πράμα που θα υποπτεύθηκες, καθορίζουν το πότε βγαίνω, πότε κρατάω το μωρό, πώς να κάνω το πρόγραμμά μου, τι να ακυρώσω και ποιες προσκλήσεις να απορρίψω μέσα στον επόμενο μήνα.

Αντιλαμβάνομαι πως εσύ που διαβάζεις το κείμενο ετούτο υπάρχει η περίπτωση να είσαι «παρών» σε όλα τα bbq που θα πραγματοποιηθούν αυτό το μήνα, να ξέρεις να μας εξηγήσεις τι στο καλό είναι το οφσάιτ και να ντρουλάρεις πάνω στον Jesus Navas, τον Sergio Aguero ή τον δικό μου αγαπημένο Xabi Alonso, που ιδέα δεν έχω αν είναι καλός ποδοσφαιριστής και ούτε με ενδιαφέρει.

Κι επειδή βιντεάκια σαν ετούτο εδώ έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με το κλασσικό αντρικό χιούμορ του Κανάκη και της παρέας του στην συγκεκριμένη να προκαλεί γέλιο μέχρι δακρύων, ένα έχω να σου πω: Σκάσε και κολύμπα. Ένας μήνας που είναι να βγει, θα βγει.

Πιο κάτω, ένα σύντομο survival kit για σένα που δεν σε αφορά το μουντιάλ, αλλά δεν είσαι η γκόμενα στην οποία απευθύνονται οι πιο πάνω. Πάρε έμπνευση και feel free να προσθέσεις τα δικά σου:


  1. Ok, επειδή το «Game-of-Thrones-πόσο-χάλια-σεζόν-ήταν-αυτή-ρε-Martin-μου;» φτάνει στο τέλος του, προτείνω χαζοξεκούραστες κοριτσίστικες σειρές, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. «Devious Maids» [με την Eva Longoria στην παραγωγή για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται] έχεις δει; «Mistresses» με την Alyssa Milano απ’ τα νιάτα σου; Καιρός ν’ αρχίσεις. Τα ‘χω υπολογίσει και με δύο επεισόδια συν ένα μίνι μπρέικ για παγωτό βγάζεις ένα ματς, χωρίς την παράταση.


  1. Γίνεται πανικός στο σαλόνι σου και το βρισίδι δίνει και παίρνει; Βάλε τα ακουστικά σου, πάρε την πιστωτική του -βλέπει ματς, δεν θα σε ρωτήσει τι την θες- και σέρφαρε ονλάιν. Προσωπικά, τέτοιες ώρες με πιάνει το καταναλωτικό. Κατά την διάρκεια των ματς, στα οποία ήμουν πάνω-κάτω αναγκασμένη να παρευρεθώ, παράγγειλα ονλάιν τα πιο ασυνάρτητα πράματα. Ένα εξαιρετικό μπλουζάκι με την μούρη του Heisenberg φάτσα κάρτα [σε παρακαλώ πες μου ότι ξέρεις ποιος είναι και έγνοια σου το οφσάιτ]. Έχω παραγγείλει επίσης κλουβί για το καναρίνι που δεν έχω και επιπλέον ένα πόμολο πόρτας, το οποίο δεν χρειάζομαι αλλά μ’ αρέσει.

 


  1. Διάβασε κάνα βιβλίο να χαλαρώσεις. Άμα συμβαίνει γύρω σου κάτι που δεν σε αφορά, κάνε κάτι άσχετο. Τέτοια καλοκαίρια όπως το φετινό, ξαναδιαβάζω βιβλία που μου έχουν αρέσει και με χαλαρώνουν. Φέτος έχω κάνει στοίβα -και πάλι- τους Φρεντυγερμανούς μου. Τα ευθυμογραφήματα «Κατάστασις απελπιστική αλλά όχι σοβαρή» και «Τρελαθήκαμε εντελώς...», τα «Γράψτο όπως το λέω» και «Ούτε αλάτι ούτε πιπέρι» και το κλασσικό αγαπημένο μου «Τζίμυ πάρε ένα φιστίκι». Την ώρα που μπαίνει γκολ στην εστία της ομάδας που υποστηρίζει η παρέα, εγώ χασκογελάω στην γωνιά αλλά κανείς δεν ασχολείται μαζί μου. Bliss.

  2. Παράτα τις πίστες του Candy Crash, που είναι ό,τι πιο last year και κατέβασε το 2048. Έγραψε κι ο Μιχάλης ένα άρθρο για τούτο εδώ και σου εγγυώμαι πως είναι πιο εθιστικό απ’ ότι το περιγράφει.

  3. Βγες έξω κορίτσι μου. Δεν είσαι αναγκασμένη να ακολουθείς την παρέα σε όλα τα παιγνίδια, έλεος. Έχει ανοίξει η άρτα με τα γιάννενα μες την πόλη τα τελευταία χρόνια και μπορείς να βρεις όλα τα venues μαζεμένα εδώ. Είμαι σίγουρη πως έχεις ένα κάρο φίλες και φίλους που δεν θα λιώσουν μπροστά στην τιβί αυτό τον μήνα.

  4. Μπες στο παιχνίδι. Όσο μπορείς τουλάχιστον και σου κάνει κέφι. Αυτές τις μέρες, είδα όλους ποδοσφαιρόφιλους που ξέρω να κατεβάζουν ονλάιν αυτό. Ρώτησα τι στο καλό είναι και μου είπαν ότι είναι «παίχτες», όπως αυτούς που έπαιζαν στο δημοτικό αλλά ανταλλάζουν… ηλεκτρονικά αυτοκόλλητα ονλάιν. Κατέβασέ το κι εσύ, κόψε φάτσες, μάθε ονόματα, μπες κι εσύ στο παιχνίδι.

  5. Κάντο όπως ο προπονητής. Αν όλα παν στραβά, μάζεψε τις στάχτες απ’ το φεμινιστικό σουτιέν σου και κέρδισε τις εντυπώσεις σερβίροντας μπύρες και τσιμπήματα. Μπορεί να μην το λάβει κανείς υπόψη τη συγκεκριμένη στιγμή αλλά θα το εκτιμήσουν μες στα μέσα του Ιούλη και θα μπορείς να ντιλάρεις με τη σειρά σου κάτι που θες εσύ αργότερα. Αυτό ονομάζεται στρατηγική.

     

Ο μήνας θα βγει, έγνοια μην έχεις, η ζωή συνεχίζεται έστω κι αν ο δικός σου θα είναι απών για ένα μήνα. Σταμάτα να συμπεριφέρεσαι σαν γκομενίτσα και να ζητάς περισσότερα απ’ ότι μπορεί να προσφέρει κάποιος που ρούφηξε τριάντα μπύρες μεταξύ 19.00 - 02.00. Κάθε πέντε και λίγο θα ‘χει ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, get used to it.

Κι εγώ όταν τον γνώρισα, «Μόνο ΠΑΟΚ!» μου είπε. Μας προέκυψαν ακόμα 32 ομάδες στην πορεία. Τι να κάνουμε; C'est la vie!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ