Αν έχεις χρυσόψαρα στο σπίτι ή σκοπεύεις να πάρεις, πρέπει να δεις αυτό το βίντεο

Φαίνεται πως μόνο στα τραγούδια των Πυξ Λαξ περνάνε καλά.

 


Article featured image
Article featured image

Γιατί οπουδήποτε αλλού, τα παρεξηγημένα, αυτά, πλάσματα υποφέρουν και δυστυχούν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ήσυχα και «εύκολα» χρυσόψαρα σιχαίνονται τη γυάλα μέσα στην οποία τα κλείνουμε.

Ένα ελεύθερο χρυσόψαρο, υπό κανονικές συνθήκες ζει 25 χρόνια και σε μέγεθος μπορεί να φτάσει τα 30 εκ. Εννοείται ότι αυτά δεν μπορούν να συμβούν σε περιβάλλον γυάλας, ειδικά αν δεν ανανεώνουμε συχνά το νερό.   

Ακόμη χειρότερα, όπως αποκαλύπτουν ερευνητές και ζωολόγου του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και των Παρισίων, τα χρυσόψαρα, ακόμη κι αν δεν μπορεί κανείς να το καταλάβει, λόγω της ανυπαρξίας εκφράσεων, πονούν, καθώς αναπτύσσονται μέσα σε περιορισμένο χώρο.   

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον νανισμό και την εκδήλωση διάφορων ανωμαλιών στον οργανισμό τους που επίσης τα οδηγούν στον θάνατο. Επίσης, αν τελικά αποφασίσετε να πάρετε χρυσόψαρο, μην το φυλακίσετε σε στρογγυλή γυάλα.   Προτιμήστε ένα μικρό παραλληλόγραμμο ενυδρείο. Τα χρυσόψαρα, παρά τα θρυλούμενα, είναι έξυπνα πλάσματα, βλέπουν και αντιλαμβάνονται τα πάντα -και τις δονήσεις στον χώρο- και μέσα σε ένα στρογγυλό δοχείο όπως η γυάλα τα πάντα φτάνουν στους αισθητήρες τους σε μεγέθυνση, με αποτέλεσμα τα ψάρια να βρίσκονται σε καθεστώς μόνιμου στρες.

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που οι επιστήμονες θέλουν να θυμόμαστε, είναι ότι πρόκειται για ζωντανά πλάσματα και όχι για διακοσμητικά εσωτερικών χώρων, όπως αντιμετωπίζονται εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα την φρικτή κακοποίηση και τον πρόωρο θάνατο τους.

 



 

Με πληροφρίες Lifo


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ