«Ο Kύριος Κικιρίκου» πάει θέατρο!

Article featured image
Article featured image

«Ο Κύριος Κικιρίκου» της Κίκας Πουλχερίου, είναι το νέο θεατρικό έργο για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου. Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης, στις 10.30 το πρωί.

Το έργο ξετυλίγεται με πολύ ιούμορ, τραγούδι και χορό και έξυπνους διάλογους για την αστυφιλία και την αγάπη των παιδιών προς τα ζώα και τα πτηνά. Τη ζωή στο χωριό σε αντίθεση με το στενόχωρο διαμέρισμα της πόλης, τις ιδιοτροπίες των γειτόνων που δεν ανέχονται παιδιά να παίζουν και να κάνουν φασαρία.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο παραμύθι με πρωταγωνιστή τον μικρό Νικόλα και τον πετεινό του, που τον φωνάζουν κύριο Κικιρίκου. Ο πατέρας του Νικόλα λείπει στο εξωτερικό για δουλειά. Η μητέρα του ετοιμάζεται να μετοικίσει από το χωριό στην πόλη σε ένα διαμέρισμα για να πάει ο Νικόλας στο σχολείο. Δυστυχώς έφυγαν οι κάτοικοι από το χωριό και έκλεισε το σχολείο. Ο Νικόλας δεν θέλει να αφήσει το χωριό και τον παππού του και κυρίως τον Κοκορή του, που είναι αχώριστοι φίλοι. Επιμένει να το πάνε μαζί τους στην πόλη αλλά η μητέρα του είναι ανένδοτη διότι δεν μπορεί ένας κόκορας να ζει στην πόλη και μάλιστα σε ένα διαμέρισμα.

Τελικά τον πείθει ο παππούς να ακολουθήσει την μητέρα του διότι το λεωφορείο περιμένει και του υπόσχεται ότι σε λίγο καιρό θα του τον φέρει ο ίδιος.

Μεταφερόμαστε στο διαμέρισμα του Νικόλα σε μια πολυκατοικία στην πόλη. Στην ίδια πολυκατοικία μένει και η νευρική  κυρία Φούλη, και ο ιδιότροπος κύριος Λεωνίδας, που δεν ανέχονται φασαρία από παιδιά.  Μετά από λίγο καιρό ο παππούς του Νικόλα με τον Κοκορή πάνε επίσκεψη στην πόλη, στο διαμέρισμα που μένει ο Νικόλας. Η μητέρα αρνείται να μείνει ο Κοκορής στο διαμέρισμα και απειλεί να τον κάνει αυγολέμονη σούπα. Τελικά πείθουν την μητέρα και είναι όλοι ευτυχισμένοι, μέχρι που εμφανίζεται ο γείτονας ενοχλημένος από τη φασαρία, τους κατηγορεί ότι έκαναν την πολυκατοικία ορνιθοτροφείο... Ακούει τη φασαρία και εμφανίζεται και η κυρία Φούλη, φωνάζοντας ότι της στερούν τον ύπνο της και την ησυχία της. Δεν ανέχεται παιδιά και κοκόρια...Μετά από πολλές κωμικές σκηνές και καμώματα του κυρίου Λεωνίδα και της κυρίας Φούλης, φέρνουν την αστυνομία. Ο αστυνομικός ψάχνει στο διαμέρισμα να βρει κάποιον κύριο Κικιρίκο που κάνει φασαρία.  Τελικά συλλαμβάνει τον κόκορα με το δικαιολογητικό ότι λαλεί τις νύκτες και ενοχλεί τους γείτονες. Τον βάζει στο περιπολικό και φεύγουν.

Το τι θα απογίνει τελικά ο κόκορας θα το δεις στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης στην Αγλαντζιά.

Το έργο σκηνοθέτησε η Μαριάννα Καυκαρίδου, τα σκηνικά και κοστούμια είναι του Χάρη Καυκαρίδη, η μουσική του Σάββα Σάββα και οι χορογραφίες της Εύα Παπαγεωργοπούλου. Βοηθός σκηνοθέτη ο Βασίλης Μιχαήλ. Φωτισμοί Βικέντιος Χριστιανίδης. Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Ανδρέας Ρόζου, Μιχάλης Κορναράκης, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Χρυστάλλα Καλλένου, Μαρίνα Δημητρίου, Ευτυχία Θουπή

«Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ» θα παίζεται κάθε Κυριακή πρωί στις 10.30 μέχρι το Πάσχα. Πληρ. 22421609.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ