«Selma»: η ταινία που πρέπει να δεις ό,τι και να γίνει

Article featured image
Article featured image

Η υποψήφια για δύο Όσκαρ δραματική ταινία της Ava DuVernay, «Selma» (σε συμπαραγωγή Oprah Winfrey), κατάφερε χωρίς πολλά-πολλά να ξεχωρίσει και να θεωρείται (όχι άδικα) μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Πρόκειται για μια ιστορική ταινία που εστιάζει στους σύγχρονους αγώνες για τα πολιτικά δικαιώματα που άλλαξαν την Αμερική.

Στο «Selma», θα παρακολουθήσεις την όμορφη, αληθινή ιστορία της εκστρατείας του Martin Luther King για την εξασφάλιση των ίσων δικαιωμάτων ψήφου ανάμεσα σε λευκούς και αφρο-Αμερικάνους το 1965.

Πιο συγκριμένα η υπόθεση της ταινίας τοποθετείται χρονικά την άνοιξη του 1965, οπόταν μια σειρά από δραματικά γεγονότα άλλαξαν την πορεία της Αμερικής και τη σύγχρονη αντίληψη σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών.

Θαρραλέοι διαδηλωτές, όπως ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, προσπάθησαν αρκετές φορές να προβούν σε ειρηνική πομπή από την πόλη Σέλμα έως το Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα διεκδικώντας το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της ψήφου.

Οι συγκλονιστικές αντιπαραθέσεις, η θριαμβευτική πορεία και η ψήφιση του νόμου περί δικαιωμάτων το 1965, είναι πλέον ένα ανεξίτηλο μέρος της Ιστορίας. Η ανθρώπινη ιστορία όμως της Selma - από τις πολιτικές μάχες στις αίθουσες της εξουσίας μέχρι την πίστη των ανθρώπων και τους αγώνες που έδωσε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ - δεν είχε προβληθεί ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

Μάθε τις ώρες και τις αίθουσες προβολής στο Time Out Cyprus. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ