Έρχεται ο Chappie, το ρομπότ με την τεχνητή νοημοσύνη

Article featured image
Article featured image

Ρομπότ που σκέφτεται και νιώθει; Κι όμως, πολύ καλά διάβασες! O Chappie είναι ένα ρομπότ που διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη και μυαλό μικρού παιδιού. Ο ήρωας της νέας ταινίας επιστημονικής φαντασίας του σκηνοθέτη Νιλ Μπλομκάμπ αποτελεί μία μεταφορά του Πινόκιο στην εποχή των ρομπότ.

Το Chappie του Blomkamp (District 9, Elysium) είναι μία ταινία εμπνευσμένη από την ταινία μικρού μήκους του ιδίου του Blomkamp με τίτλο ‘Tetra Vaal’ (2004).

Και το story πάει κάπως έτσι: Στο κοντινό μέλλον την πάταξη του εγκλήματος και τη διατήρηση της τάξης έχουν αναλάβει να επιβάλλουν άτεγκτοι αστυνομικοί-ρομπότ. Οι άνθρωποι καταπιέζονται από τον ρομποτικό κλοιό και προσπαθούν να αντιδράσουν. Ένα τέτοιο ανθρωποειδές, ο Chappie, πέφτει θύμα απαγωγής και προγραμματίζεται κατά έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Γίνεται, έτσι, το πρώτο ρομπότ που έχει την ικανότητα να σκέφτεται και να νιώθει.

Κάποιες δυνάμεις, όμως, θεωρούν πως ο Chappie είναι επικίνδυνος για το σύστημα αλλά και για τους ανθρώπους. Γι' αυτό και θα κάνουν τα πάντα, για να διατηρήσουν την τάξη και να εξασφαλίσουν ότι αυτό το σκεπτόμενο ρομπότ θα είναι το τελευταίο του είδους του.

Μάθε τις ώρες και τις αίθουσες προβολής στο Time Out Cyprus.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ