Η αφίσα στη Γέφυρα του Λονδίνου

Article featured image
Article featured image

Πριν από λίγες μέρες αναρτήθηκε στην Γέφυρα του Λονδίνου μια ιδιαίτερη φωτογραφία, σε μέγεθος διαφημιστικής γιγαντοαφίσας, με σκοπό να «ταρακουνήσει» τις ηθικές συμβάσεις και να επιστήσει την προσοχή στο φαινόμενο της καταπίεσης και του κοινωνικού ρατσισμού.

 

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας να αγαπάμε χωρίς να δεχόμαστε το βάρος του ρατσισμού που ιστορικά χώριζε και χωρίζει ακόμα τους ανθρώπους σε αντίπαλα στρατόπεδα», λένε οι Αμερικανοί καλλιτέχνες Dan Colen και Kalup Linzy που ποζάρουν αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον τρυφερά μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Σκοπός των δύο καλλιτεχνών είναι να επαναφέρουν στο προσκήνιο -με έναν τρόπο άμεσο και περισσότερο «ωμό», σε αντιδιαστολή με την συνηθέστερη ρομαντική προσέγγιση- τη συζήτηση για την πολιτική ταυτότητα και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Το έργο των Colen και Linzy θα εκτίθεται στην Γέφυρα του Λονδίνου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, συγχρόνως με μία έκθεση φωτογραφίας 50 έργων των δύο καλλιτεχνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dan Colen είχε ξαναπροκαλέσει συζητήσεις όταν πριν χρόνια, και σε συνεργασία με τον Dash Snow, πραγματοποίησε μία γυμνή περφόρμανς στο φουαγιέ του ξενοδοχείου Mayfair όπου για μέρες «ζούσε» σε μία τεραστίων διαστάσεων φωλιά που έμοιαζε με αυτές των χάμστερ, βρισκόμενος σε ένα ντελίριο καταχρήσεων από αλκοόλ και ναρκωτικά.

Έκτοτε ακολούθησε τον δρόμο της νηφαλιότητα και δημιουργεί ακατάπαυστα. Το τελευταίο του έργο πωλήθηκε για περισσότερα από τρία εκατομμύρια δολάρια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ