Μετά το 2050 θα κάνουμε σεξ μόνο για απόλαυση

Article featured image
Article featured image

Μετά το 2050 το σεξ θα γίνεται μόνο για απόλαυση και ψυχαγωγία, μιας και οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και οι εκτρώσεις δεν θα αποτελούν κίνδυνο.

 

Αυτό υποστηρίζει ο 91χρονος σήμερα εφευρέτης του αντισυλληπτικού χαπιού, Carl Djerassi.

Ο Djerassi, ο οποίος ήταν μόλις 28 ετών όταν μαζί με δύο ακόμα επιστήμονες ανακάλυψε το αντισυλληπτικό χάπι, προβλέπει ότι η εφεύρεσή του θα γίνει σύντομα παρωχημένη μιας που το σεξ δεν θα συνδέεται πια με την εγκυμοσύνη, επιθυμητή ή ανεπιθύμητη.

Αντ' αυτού οι άντρες και οι γυναίκες του μέλλοντος θα «παγώνουν» από νεαρή ηλικία τα σπερματοζωάρια και τα ωάρια τους, κι έπειτα θα προχωρούν σε στείρωση.

Όποια γυναίκα επιθυμεί παιδί θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να στραφεί στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης για να ενεργοποιήσει εκ νέου τη γονιμότητά της.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών που θα επιλέγουν στο μέλλον την εξωσωματική γονιμοποίηση θα είναι γόνιμες γυναίκες που θα έχουν καταψύξει τα αυγά τους σε νεότερη ηλικία» δήλωσε στη Telegraph ο ηλικιωμένος Αυστρο-Αμερικανός χημικός, προβλέποντας επίσης ότι οι όλο και πιο ακριβείς γενετικοί έλεγχοι θα στρέψουν έτσι κι αλλιώς τις περισσότερες γυναίκες στη μέθοδο της εξωσωματικής.

«Και μόλις αυτό συμβεί, τότε η εξωσωματική γονιμοποίηση θα αρχίσει να γίνεται μία κανονική, δημοφιλής μη-συνουσιακή μέθοδος για να κάνουμε παιδιά», συνεχίζει.

«Σε σαράντα – πενήντα χρόνια από σήμερα το σεξ και η αναπαραγωγική διαδικασία θα είναι 100% διαχωρισμένα».

Ο Djerassi πιστεύει ότι οι επιστημονικές εξελίξεις στον κλάδο της γονιμοποίησης θα δημιουργήσουν μία νέα «γενιά του αύριο» η οποία θα είναι σε θέση να καθυστερεί με πλήρη ασφάλεια την αναπαραγωγή της.

Τέλος, ένα ακόμα αποτέλεσμα όλης αυτής την αλλαγής θα είναι το γεγονός ότι θα εκλείψουν οριστικά οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και συνεπώς οι εκτρώσεις. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ