Ο αμερικανικός στρατός θα ταΐζει τους στρατιώτες με φαγητό από 3D εκτυπωτές!

Article featured image
Article featured image

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης τροφής μέσω των τρισδιάστατων υπολογιστών, εξήγγειλε η NASA από πέρυσι και όπως φαίνεται το πρόγραμμα πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά με πρώτους... δοκιμαστές τους στρατιώτες του αμερικανικού στρατού!

 

Οι  επιστήμονες του αμερικανικού στρατού πραγματοποιούν πειράματα με γεύματα τα οποία θα εκτυπώνονται από τους λεγόμενους τρισδιάστατους εκτυπωτές προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα της σίτισης των Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

«Όραμά μας είναι η εκτύπωση τροφής για τους στρατιώτες, είτε με τη μορφή σκόνης είτε σε ρευστή μορφή. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να εκτυπώσουμε τρόφιμα» όπως είπε ο επικεφαλής της ομάδας του στρατού που διενεργεί τα εν λόγω πειράματα, Λόρεν Ολέκσικ.

Ουσιαστικά, υπογράμμισε ο Ολέκσικ, η τροφή αυτή θα έχει τη μορφή «μπάρας», όπως είναι οι μπάρες των δημητριακών που κυκλοφορούν σε όλες τις αγορές του κόσμου σήμερα ή ακόμα και οι πλάκες σοκολάτας. Ωστόσο, θα υπάρχει μία πολύ σημαντική διαφορά: ότι αυτές οι μπάρες του μέλλοντος θα είναι προϊόντα τρισδιάστατης εκτύπωσης.

«Πρόκειται για συνθετικά γεύματα, τα οποία, όμως, θα προέρχονται από πραγματικό μοσχάρι ή ψάρι ή οποιαδήποτε άλλη πρώτη ύλη της αρεσκείας μας» πρόσθεσε ο Ολέκσικ. Στην έρευνα για τις εκτυπωμένες τροφές συμμετέχει και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) αλλά και η NASA.

                                                   


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ