Γιώργος Ηρακλέους & Edina Vida [ζωγραφική & γλυπτική]

Article featured image
Article featured image

Το Columbia Plaza παρουσιάζει την καινούργια εικαστική δουλειά του Γιώργου Ηρακλέους και της Edina Vida στον εκθεσιακό του χώρο στην καρδιά της Παλιάς Λεμεσού.

Με το χρώμα να λειτουργεί σαν κεντρικός άξονας της δουλειάς του, ο Γιώργος Ηρακλέους μας ταξιδεύει, επιτρέποντάς μας να ρίξουμε μια ματιά στο υποσυνείδητό του, καθώς παντρεύει την πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση χρησιμοποιώντας έναν πρωτόγνωρο λυρισμό.

Μελετημένες φόρμες ισορροπούν σε καμβάδες, και μέσα από δεκάδες στρώματα χρωμάτων και την αφαίρεση, έρχεται το φως. Οι καμβάδες πάλλονται, εγκλωβίζοντας τόση ενέργεια-οντότητες που αντικατοπτρίζουν την πορεία του, τις σκέψεις του, τους φόβους, τις ελπίδες του. Με έναν χαρακτηριστικό χειρισμό χρωμάτων και υφής, με αυθόρμητη έκφραση, και μέσω μιας διαδικασίας γεμάτης διακυμάνσεις, δίνει μορφή σε συναισθήματα και ιδέες, κρύβοντας αμέτρητες ιστορίες. Όλη η αλήθεια του αντανακλάται πάνω στους καμβάδες με μια σπάτουλα -και αυτό το καταφέρνει άλλοτε παλεύοντας, άλλοτε χορεύοντας με τις μπογιές του!

Η Edina Vida αφιερώνει ολοκληρωτικά τη δουλειά της στον πηλό, πλάθοντας γυναικείες φιγούρες που παρακολουθούν τον κόσμο με τα μάτια κλειστά -αδιαφορώντας, ή ίσως αποφεύγοντας να αντικρίσουν την ασχήμια του. Οι γυναίκες της γεμίζουν τον χώρο απαλλαγμένες από ρούχα και πράγματα καθημερινά, και είτε με κίνηση είτε με στατικότητα αφήνονται στην ετυμηγορία του θεατή.

Tα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου στις 19.00, στο Columbia Plaza, στη Λεμεσό. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τη Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015. Πληρ. 25278000.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ