Απαγορεύεται οι ανασκαφείς να μιλούν για τα ευρήματα τους

Article featured image
Article featured image

Το υπουργείο Πολιτισμού απαγορεύει στους ανασκαφείς να κάνουν δηλώσεις για τα ευρήματά τους ή ακόμα και να γράφουν γι' αυτά στις προσωπικές τους σελίδες στο διαδίκτυο.

 

Σύμφωνα με την «Αυγή», η εγκύκλιος της 8ης Δεκεμβρίου απαγορεύει στα στελέχη και τους εργαζομένους σε Εφορείες Προϊστορικών, Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, σε όλες δηλαδή τις υπηρεσίες που υπάγονται σ' αυτή,  να παρέχουν οποιαδήποτε ενημέρωση και παροχή πληροφοριών για ζητήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος  χωρίς προηγούμενη έγκριση της ΓΔΑΠΚ ή της γενικής γραμματέων του ΥΠΠΟΑ.

Την επίμαχη εγκύκλιο υπογράφει η Ελενη Κόρκα, επί χρόνια στέλεχος του υπουργείου που με τις πρόσφατες αλλαγές ανέλαβε γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων. Η εγκύκλιος που έφυγε από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων φέρει τον τίτλο  «Ενημέρωση σχετικά με την ορθή διαχείριση υλικού που διοχετεύεται στα ΜΜΕ».

Η ενημέρωση γίνεται «στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδιασμού, εποπτείας και εφαρμογής κοινής αντιμετώπισης θεμάτων που άπτονται της ευρύτερης προβολής αρχαιολογικών δεδομένων είτε αφορούν σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μουσεία, είτε αγαθά της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ