Ο Πεπ μιλά για τη φυγή του από τη Μπάρτσα

Article featured image
Article featured image

Όταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα μιλά, σίγουρα βγάζει πολλές ατάκες. Όπως τώρα, για παράδειγμα, που έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό της Audi και, μεταξύ άλλων, μίλησε για τον λόγο που τον οδήγησε να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα.

 

Αποχώρηση από Μπαρτσελόνα

«Αν δεν μπορείς να δώσεις κίνητρο στους παίκτες σου σαν προπονητής, τότε ήρθε η ώρα να φύγεις» τόνισε ο Καταλανός και συνέχισε αναφερόμενος στις όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές στους «μπλαουγκράνα»: «Υπήρχαν πολλές στιγμές μεγάλης λύπης. Όταν η Μπαρτσελόνα το 2012, έπεσε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι ήταν ένα από αυτά. Ήμασταν πολύ καλύτεροι, αλλά δεχτήκαμε ένα γκολ αχρείαστο στο πρώτο παιχνίδι και μετά δεν δώσαμε σημασία και αποκλειστήκαμε. Αυτή ήταν μια μεγάλη ήττα για μένα. Ένιωσα ότι δεν μπορούσα να ‘σηκώσω’ την ομάδα. Βέβαια είχαμε και μεγάλες επιτυχίες. 14 τίτλοι σε μόλις 4 χρόνια ήταν η καλύτερη περίοδος στην ιστορία της ομάδας. Αντιμετώπισα προοδευτικά δυσκολίες για να δώσω κίνητρα τόσο σε μένα όσο και στην ομάδα. Με την Μπαρτσελόνα τα κέρδισα όλα, τόσο σαν ποδοσφαιριστής όσο και σαν προπονητής».

Προβλήματα στα αποδυτήρια

«Με τόσα αστέρια στην 11άδα, όπως και στη Μπάγερν, έρχονται στιγμές που μπορεί να είναι καταστροφικό. Όλοι θέλουν να παίζουν. Για παράδειγμα κάθε φορά που άφηνα τον Μέσι στον πάγκο, στη Βαρκελώνη ερχόταν το χάος».

Γιατί αποσύρθηκε για μια περίοδο;

«Το να ηγείσαι μιας ομάδας θέλει τόνους ενέργειας. Με άλλα λόγια, υπάρχουν στιγμές που πρέπει να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου. Αυτό έκανα και εγώ όταν πήγα στη Νέα Υόρκη. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα, την οικογένεια μου, αλλά και την Μπαρτσελόνα».

Πρώτη επαφή με τη Μπάγερν

«Ήταν στο Audi Cup το 2011. Ο Χένες και ο Ρουμενίγκε με πλησίασαν και με ρώτησαν ποια είναι τα σχέδια μου για το μέλλον».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ