Ο κωμικός-φαινόμενο αποκαλύπτεται

Article featured image
Article featured image

Είναι αθυρόστομος, ποτέ όμως χυδαίος, είναι καυστικός χωρίς να γίνεται προσβλητικός και ξεστομίζει ατάκες που προκαλούν αβίαστα το γέλιο ακόμα και στους πιο σοβαροφανείς της παρέας. Με δημοτικότητα που θα ζήλευαν ακόμα και οι πολιτικοί, δεν είναι να απορείς γιατί όλοι πάνε δυο και τρεις φορές να δουν το φαινόμενο που λέγεται Λούης Πατσαλίδης. Οι περισσότεροι, μάλιστα, από τα «θύματά» του, κάθονται συνήθως στα μπροστινά τραπέζια.

Γιατί πιστεύεις ότι όλοι θέλουν να δουν την παράστασή σου και γιατί όλοι μιλάνε για σένα;

Η παράσταση μας προσφέρει κάτι που ο κόσμος έχει ανάγκη και δεν είναι τίποτα άλλο από το γέλιο. Λέμε αλήθειες που όλος ο κόσμος συζητά στο σπίτι του αλλά κανείς δημόσια. Ζούμε σε ένα κόσμο αρκετά μίζερο και το να υπάρχει ένα μέρος που σε κάνει να περνάς καλά και να ξεχνάς τις σκοτούρες και την πίεση της ρουτίνας είναι πολύ σημαντικό. Βέβαια, αυτό που κάνουμε είναι ομαδικό και δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, Τεύκρο Νεοκλέους, Λούκα Λουκά και Γιώργο Χριστοφή.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά δημόσια πρόσωπα που ήρθαν να σε δουν; Πως τους αντιμετώπισες;

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όλος ο κόσμος που έρχεται να δει την παράσταση είναι σημαντικός για μας και νομίζω το εισπράττει με διάφορους τρόπους. Όσο αφορά τα δημόσια πρόσωπα, έχει έρθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργοί, βουλευτές, αρχηγοί κομμάτων αλλά και ο Γενικός Εισαγγελέας και όλοι αντιμετωπίζονται με χιούμορ και καλή διάθεση. Μάλιστα, αν γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα έρθουν, τότε τους σατιρίζω ακόμα πιο έντονα. Όταν ένα δημόσιο πρόσωπο έρχεται στην παράστασή μας, γνωρίζει ότι θα σατιριστεί περισσότερο από άλλους και ως εκ τούτου τους ετοιμάζω πάντοτε πολλές εκπλήξεις, πάντα με χιούμορ και καλοπροαίρετα.

Ο αρχιεπίσκοπος ήρθε;

Όχι δεν έχει έρθει ακόμα αν και έχω πληροφορίες ότι γνωρίζει πως τον σατιρίζω. Αν έρθει θα τον σατιρίσω όπως κάνω πάντα χωρίς να χαριστώ σε κανένα. Στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος είναι μια πολύ έντονη προσωπικότητα, αρέσει η σάτιρα και νομίζω πως θα γελάσει και αυτός με την ψυχή του όπως όλος ο κόσμος. Και εννοείται πως θα του ετοιμάσω διάφορα τα οποία δεν μπορώ να σου αποκαλύψω.

Είναι κάποιοι άλλοι που θα ήθελες να έρθουν στην παράσταση;

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο άτομο που θα ήθελα να έρθει στη παράσταση. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, δημόσια πρόσωπα ή μη.


Για το μόνο άτομο που στεναχωριέμαι, που δεν μπορεί να έρθει στη παράσταση, είναι η μητέρα μου, την οποία χάσαμε πρόωρα πριν 7 χρόνια. Θα σου αποκαλύψω κάτι που πρώτη φορά το λέω. Πάντα, πριν βγω στη σκηνή κάνω το σταυρό μου και της ζητώ να μου δώσει δύναμη. Κι έτσι, με αυτό τον τρόπο, τη νοιώθω μαζί μου.


Ποια είναι η τελευταία φορά που συγκινήθηκες ή έκλαψες με κάτι;

Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο, συγκινούμε πολύ συχνά και με πράγματα που μπορεί σε άλλους να φαίνονται ασήμαντα. Περισσότερο όμως συγκινούμε με πράγματα που αφορούν στα παιδιά, είτε αυτό είναι για κάτι καλό είτε για κάτι δυσάρεστο.

Ποιο συναίσθημα δεν θα άλλαζες με τίποτα;

Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και πάντα μέσα από τις όποιες δυσκολίες, επαγγελματικές ή προσωπικές, προσπαθώ να πιαστώ από τα θετικά για να βρω τη δύναμη να συνεχίσω. Οπότε, το συναίσθημα της αισιοδοξίας είναι αυτό που δεν θα άλλαζα με τίποτα.

Ένοιωσες καθόλου να καβαλάς το καλάμι μετά από τόση έκθεση, να χάνεις το μέτρο;

Η Κύπρος δεν προσφέρεται για τέτοια πράγματα. Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία και το να είσαι απλός και προσιτός εκτιμάται ιδιαίτερα από τον κόσμο, ο οποίος με την ίδια ευκολία που σε ανεβάζει, μπορεί και να σε κατεβάσει.

Αν νοιώσεις ότι αυτό που κάνεις έχει ατονήσει, έχει κουράσει, έχεις plan B;

Βέβαια, πάντα υπάρχει το Plan B! Γι’ αυτό, άλλωστε, ετοιμάζω παράλληλα διάφορα projects που θα υλοποιήσω εν καιρώ.

Γιατί δεν αποφασίζεις να κάνεις κι εσύ μια «κανονική» δουλειά όπως όλος ο κόσμος;

Μα έκανα κανονική δουλειά για 13 χρόνια. Ήμουν στη Λαϊκή Τράπεζα («Θεός μακαρίσει την»), σίγουρη δουλειά, με σταθερό εισόδημα, μέχρι το μεσημέρι… Να σου πω κάτι όμως; Αυτή η σιγουριά μας έκανε μεγάλο κακό, γιατί εφησυχάζεσαι και δεν μπορείς να δεις με καθαρό μυαλό το τι σου έρχεται.

Σύντομα βγαίνει στον ραδιοφωνικό αέρα ένα ακόμα δικό σου project. Μάθαμε ότι γίνεσαι ο Zach Galifianakis της Κύπρου; Τι ακριβώς είναι αυτό που ετοιμάζεις;

Από το Σάββατο 29 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι, ξεκινώ μια καινούργια ραδιοφωνική εκπομπή στο Ράδιο Πρώτο με τίτλο «60 ΛΟΥΗπτά», όπου θα φιλοξενώ για μια ώρα, διάφορες προσωπικότητες της πολιτικής, καλλιτεχνικής και ευρύτερης κοινωνικής ζωής της Κύπρου και όχι μόνο.


Θα προσπαθώ να βγάλω προς τα έξω, με χιούμορ και καλή διάθεση, την άλλη πτυχή της προσωπικότητας του καλεσμένου, την πιο ανθρώπινη, την πιο χαλαρή.Στο εξωτερικό αυτό γίνεται εδώ και χρόνια και όχι μόνο από τον Zach Galifianakis, αλλά και από άλλους.


Για παράδειγμα, ο Slavi στη Βουλγαρία εδώ και πολλές δεκαετίες κάνει αυτό το πράγμα. Απλώς στην Κύπρο έπρεπε πρώτα να ξεπεραστούν κάποια ταμπού και νομίζω πως έφτασε η ώρα να γίνει κι εδώ κάτι ανάλογο.

Με πιο τρόπο καταφέρνεις να «ψήσεις» τέτοιου βεληνεκούς πολιτικούς να έρθουν σε μια τέτοιου ύφος εκπομπή;

Να πω ότι στη πρεμιέρα της εκπομπής, έχω φιλοξενούμενο τον Υπουργό Οικονομικών, κύριο Χάρη Γεωργιάδη, ενώ για τα επόμενα Σάββατα θα ακολουθήσουν ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κύριος Νικόλας Παπαδόπουλος και μετά ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, κύριος Νίκος Κατσουρίδης. Και οι τρεις πρώτοι αυτοί καλεσμένοι είναι έντονες προσωπικότητες και τους τρεις τους συνδέει το γεγονός ότι έχουν απίστευτο χιούμορ και τους αρέσει η σάτιρα. Μα δεν τους ψήνεις, ούτε έχει κάποιο μυστικό. Πολύ απλά, ξέρουν ότι ο άνθρωπος που έχουν απέναντί τους, δεν έχει σαν σκοπό να τους προσβάλει, αλλά να κάνει μια κουβέντα χαλαρή, όπως άλλωστε κάνουν όταν βρίσκονται με οικεία άτομα στις προσωπικές τους στιγμές. Θέλω, λοιπόν, να τους ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά που δέχτηκαν να έρθουν στην εκπομπή, αυτή τη φορά και δημόσια. Να πω, βέβαια, ότι οι εκπομπές θα είναι ηχογραφημένες, κυρίως λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχουν. Παρ’ όλα αυτά, ο κόσμος θα γελάσει με την καρδιά του ακούγοντας τις απαντήσεις που μου έδωσαν σε πολύ καυτά ερωτήματα που τους έθεσα.

Και για λογαριασμό του Sigmalive ετοιμάζεις κάτι, σωστά;

Ναι, στο Sigmalive ετοιμάζω μαζί με τη φίλη δημοσιογράφο Νατάσα Ευριπίδου, ένα 5λεπτο δελτίο ειδήσεων, μια φορά τη βδομάδα, όπου θα σχολιάζουμε τις σημαντικές ειδήσεις «Απ’ την ανάποδη».

Παράλληλα, αυτό το διάστημα έχεις φτιάξει και μια σελίδα στο Facebook. Για πιο λόγο το έκανες;

Πολλοί φίλοι μου έλεγαν ότι τα status που ανεβάζω στο facebook θα ήταν καλύτερα να υπάρχουν κάπου μαζεμένα. Ακολουθώντας, λοιπόν, αυτή τη συμβουλή, έφτιαξα μια σελίδα στο Facebook όπου ο κόσμος μπορεί αν βλέπει με πιο επίσημο τρόπο όλες τις ατάκες που λέω κατά καιρούς, είτε στην παράσταση είτε στο ραδιόφωνο. Επίσης, θα ανεβάζω διάφορα videos από παραστάσεις αλλά και αυτά που γράφω στο προσωπικό μου blog στο Ilovestyle.com.

Στο ilovestyle απευθύνεσαι κυρίως σε γυναίκες. Η δική σου γυναίκα γελά με τα αστεία σου;

Όταν δεν την αφορούν, ναι. Αλλά επειδή πολλά από αυτά που λέω την αφορούν, αρκετές φορές τρώω ξύλο (γέλια). Συνήθως δεν της λέω αυτά που γράφω γι’ αυτήν και τα μαθαίνει μετά, είτε διαβάζοντας, τα αφού δημοσιευτούν, είτε από τις φίλες της!

Ποιο το καλύτερο σχόλιο που άκουσες απ’ τα παιδιά σου;

Από τα παιδιά μου ακούω συνέχεια καλά σχόλια, ίσως επειδή είναι ακόμα μικρά (6 και 3) και δεν καταλαβαίνουν αρκετά πράγματα.

Ισχύει ότι είσαι λάτρης των βιολογικών προϊόντων;

Ναι, στο σπίτι αγοράζουμε μόνο βιολογικά προϊόντα συνειδητά. Ακούς τόσα πολλά με γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα κτλ που νομίζω το λιγότερο που θα μπορούσα να προσφέρω στα παιδιά μου είναι ένας λιγότερο επιβλαβής, για την υγεία τους, τρόπος σίτισης.

Επίσης, ισχύει ότι κάνεις δίαιτα, αλλά λόγω του ότι δεν χορταίνεις μόνο με μία, αποφάσισες να πας σε τρεις διαιτολόγους κι έτσι τρως και από τις τρεις;

Νομίζω ότι μπορείς και καλύτερα από ένα ανέκδοτο που λέγαμε στο δημοτικό! Είμαι ο χειρότερος πελάτης των διαιτολόγων και δεν σου κρύβω ότι μια φορά έβαλα μια φίλη να ακυρώσει το ραντεβού. Ντρεπόμουν να μιλήσω εγώ με τη διαιτολόγο, αφού αντί να χάσω τρία κιλά, έβαλα δύο.

Το stand-up comedy show «ΜνημόνιΩΧ Reloaded» παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή βράδυ (22.00) στο Εναλλάξ, στην Παλιά Λευκωσία.

Επίσης, Σάββατο 12 Απριλίου & Σάββατο 3 Μαΐου (22.00) θα βρίσκονται στο
Ravens στη Λεμεσό.

Τέλος, μέσα Ιουνίου θα ταξιδέψουν και πάλι ως την Πάφο για μια ακόμα παράσταση στο ξενοδοχείο Almyra.

Τηλέφωνο κρατήσεων 99583890 (μην πας χωρίς κράτηση)!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ