Στους δρόμους τα εκθέματα των μουσείων της Λευκωσίας

Article featured image
Article featured image

Σημαντικά εκθέματα από τα μουσεία της Λευκωσίας θα «βγούνε» στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες της να γνωρίσουν το πλούσιο πολιτιστικό κεφάλαιο που διαθέτει.

Αρχής γινομένης της 18ης Μαΐου, που είναι η Παγκόσμια Μέρα Μουσείων, ο Δήμος Λευκωσίας θα τοποθετήσει σε μεγάλα πανό ή άλλες κατασκευές, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνογραφημένα σημαντικά εκθέματα των Μουσείων της Λευκωσίας, μετατρέποντας έτσι την πόλη σε ένα ανοικτό μουσείο.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για την πρωτεύουσα, η οποία θα έχει διάρκεια δύο μήνες, σκοπός της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού έτσι ώστε να αυξηθούν οι επισκέψεις στα μουσεία, τα οποία αδιαμφισβήτητα αποτελούν μια από τις σημαντικότερες υποδομές της Λευκωσίας.

Στην εκδήλωση «Λευκωσία - Ένα Ανοικτό Μουσείο» συμμετέχουν τα εξής μουσεία: Κυπριακό, Βυζαντινό, Εθνολογικό-Αρχοντικό Χατζηγιωργάκη Κορνέσιου, Μουσείο Ιστορίας Κυπριακής Νομισματοκοπίας, Λαϊκής Τέχνης, Κυπριακό Ταχυδρομικό Μουσείο, Αγώνος, Μουσεία Παγκυπρίου Γυμνασίου, Μουσείο Συλλογής Γεώργιου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη, Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, Κυπριακό Μουσείο Κλασσικής Μοτοσικλέτας, Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα, Παιδικό Μουσείο Ρότα, Μουσείο Παρατηρητήριο Λήδρα και η Λεβέντειος Πινακοθήκη.

Επίσης, ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Ρότα οργανώνουν ένα αλλιώτικο μουσείο με διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’, την Κυριακή 1η Ιουνίου από τις 18.00 μέχρι τις 21.00.

Χορηγοί: Ελληνική Τράπεζα, Πάρκο Παλιάτσο, ΚΟΤ

Χορηγός Επικοινωνίας: CITY FREE PRESS.com.cy

Υποστηρικτές: Landas Colour, Foto Cine Imaging, E Pattichi Architects, Nicosia Tourism Board

Φωτογραφία: Σταυρόσχημο ειδώλιο από στεατίτη, 3500 π.χ., Κυπριακό Μουσείο


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ