Οι Πρωτοπόροι της Κυπριακής Τέχνης στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Article featured image
Article featured image

«Απεικονίσεις και Αναπλάσεις: Οι Πρωτοπόροι της Κυπριακής Τέχνης από την Κυπριακή Συλλογή της Λεβέντειου Πινακοθήκης» είναι ο τίτλος της έκθεσης η οποία εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή 16 Μαΐου στη Λεβέντειο Πινακοθήκη και της οποίας τα εγκαίνια θα τελέσει στις 18.30 η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη. Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η οποία ορίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου.

Πρόκειται για την πρώτη προσωρινή έκθεση της Λεβέντειου Πινακοθήκης, η οποία πραγματοποιείται με έργα από την Κυπριακή Συλλογή της Πινακοθήκης.

Στην έκθεση που θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, φιλοξενούνται έργα Κυπρίων καλλιτεχνών της πρώτης γενιάς και της γενιάς του Μεσοπολέμου, οι οποίοι γεννήθηκαν από το 1884 μέχρι το 1937. Επιστρέφοντας στην Κύπρο από τις σπουδές τους στο εξωτερικό, αναζήτησαν την έμπνευσή τους στο άμεσο περιβάλλον τους, έτσι τα θέματά τους απορρέουν από το φυσικό και το οικοδομημένο περιβάλλον της χώρας. Εκτίθενται έργα των καλλιτεχνών Ιωάννη Κισσονέργη, Αδαμάντιου Διαμαντή, Γεώργιου Πολ. Γεωργίου, Τηλέμαχου Κάνθου, Λουκίας Νικολαΐδου, Τάσου Στεφανίδη, Φώτου Χατζησωτηρίου, Ξάνθου Χατζησωτηρίου, Μιχάλη Μιχαηλίδη, Κώστα Οικονόμου, Λευτέρη Οικονόμου, Μιχάλη Κάσιαλου, Αυγής Λεβέντη, Βάσου Λυσσαρίδη, Βέρας Γαβριηλίδου Χατζηδά και Γιώργου Σκοτεινού. Πληροφορίες, τηλ. 22668838.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ