Τα εικονικά εκθέματα της Λευκωσιας ζωντανεύουν χάρη στα παιδιά

Article featured image
Article featured image

Ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Ρότα διοργανώνουν «Ένα αλλιώτικο περίπατο σ’ ένα αλλιώτικο Μουσείο» στη Λεωφόρο Μακαρίου, την Κυριακή 1η Ιουνίου.

 

Την Κυριακή λοιπόν η λεωφόρος Μακαρίου θα κλείσει για τα αυτοκίνητα και θα μετατραπεί σε ένα Ανοιχτό Μουσείο, αφού οι τριγωνικές κατασκευές με αφίσες εκθεμάτων των Μουσείων της Λευκωσίας που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των πεζοδρομίων θα αποτελέσουν σταθμούς δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Με αφετηρία τους κήπους του Δημαρχείου, όπου θα παρουσιαστεί  καλλιτεχνικό δρώμενο από ηθοποιούς και μαθητές σχολείων, οι συμμετέχοντες θα διαγράψουν μια διαδρομή στο χώρο και στο χρόνο.

Από τις 18.00 ως τις 21.00, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά υπό την καθοδήγηση εμψυχωτών με ερεθίσματα τους θησαυρούς των Μουσείων.

Τα εικονικά εκθέματα θα ζωντανέψουν μέσα από θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση και εικαστικές δραστηριότητες, δημιουργώντας διαδρομές σκέψης, παιγνιδιού και μάθησης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του θεσμού που έχει καθιερωθεί από το Δήμο Λευκωσίας, με αφορμή την 1η Ιουνίου, μέρα αφιερωμένη στο παιδί.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ