Τρέχουμε με την Δρό.Με.Α. Racing στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου

Article featured image
Article featured image

Το σωματείο δρομέων Δρό.Με.Α. Racing διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά την 14.5 χιλιομέτρων «Ice Power Troodos Green Race», στις 15 Ιουνίου, με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Τροόδους.Ο αγώνας, ο οποίος διασχίζει τα φυσικά μονοπάτια της φύσης περιμετρικά από το Τρόοδος, είναι μοναδικός αφού η θέα είναι πανοραμική, ενώ πρόκειται για την κούρσα με το πιο ψηλό υψόμετρο στην Κύπρο.

Στόχος του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω του αθλητισμού για μία πιο οικολογική συνείδηση αναφορικά με την προστασία των δασών της Κύπρου. Παράλληλα, δημιουργούνται ευκαιρίες αθλητισμού αναψυχής στο φυσικό περιβάλλον.

Δικαίωμα συμμετοχής στον ορειβατικό αγώνα δρόμου, ο οποίος έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους αλλά και του μεγάλου υψομέτρου, έχουν άτομα από 18 ετών και άνω. Το κόστος συμμετοχής είναι στα €10 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν διαδικτυακά στο www.dromearacing.com, καθώς και επί τόπου την ημέρα του αγώνα, μεταξύ 7.30-8.30.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9.00. Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού είναι οι 2 ώρες και 10 λεπτά (αν νιώθετε ότι δεν θα μπορούσατε να τερματίσετε με σχετική άνεση τον αγώνα στο ανώτατο χρονικό όριο, εισηγούμαστε όπως επιλέξετε να μην συμμετάσχετε).

Απολαύστε το ορειβατικό τρέξιμο στο δάσος, μακριά από τον καύσωνα, το καυσαέριο και την ηχορύπανση των πόλεων και τολμήστε να επιλέξετε αυτό τον εναλλακτικό καλοκαιρινό προορισμό για αθλητικές δραστηριότητες, μέσα στον καθαρό και δροσερό αέρα του Τροόδους! Συνδυάστε φύση, αθλητισμό, υγεία και διασκέδαση!

Παράλληλα με τον αγώνα των 14.5 χλμ, η Bikin Cyprus Events Management διοργανώνει αγώνα δρόμου 3.5 χλμ για άτομα 15 ετών και άνω (δικαίωμα συμμετοχής €5 / εκκίνηση στις 9.10), καθώς και αγώνα δρόμου 800μ για παιδιά (δωρεάν συμμετοχή / εκκίνηση στις 9.15). Οι εγγραφές θα γίνονται επί τόπου την ημέρα του αγώνα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ