Κατασκήνωση και θέατρο σε ένα καταπράσινο χωριό

Article featured image
Article featured image

Κάν’ το εικόνα. Δεν θα ‘ταν ωραία αν έμενες για 10 ημέρες, και μάλιστα τον Αύγουστο, στο δημοτικό σχολείο του καταπράσινου χωριού Κάμπος για να συμμετάσχεις σε μια θεατρική κατασκήνωση;

 

Η θεατρική κατασκήνωση Crossroads διοργανώνεται από τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «TheatrEtc.» για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο δημοτικό σχολείο του χωριού Κάμπος της επαρχίας Λευκωσίας, από την Παρασκευή 1 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 10 Αυγούστου και απευθύνεται σε νέους 15-18 ετών.

Κύριος άξονας του Crossroads είναι το θέατρο, που χρησιμοποιείται ως εργαλείο δημιουργικής έκφρασης και επικοινωνίας καθώς και διαπολιτισμικής διαπαιδαγώγησης των νέων που ζουν στην Κύπρο.

Η ομάδα των εμψυχωτών αποτελείται από καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς που καθημερινά έρχονται σε επαφή με τα παιδιά μέσα από εργαστήρια θεατρικών τεχνικών, κτίσιμο ομάδας (team building) και διαλόγου που δημιουργούνται ειδικά για την κατασκήνωση.

Επίσης, τα παιδιά πειραματίζονται με διάφορες μορφές εκφραστικών τεχνών που πλαισιώνουν το θέατρο μέσα από μικρά εργαστήρια (δημιουργία μασκών, παντομίμα, μουσική, χορός και κίνηση). Εκτός από τις θεατρικές δραστηριότητες, στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνεται ένας αγώνας orienteering.

Η κατασκήνωση, κλείνει με μια παράσταση που δημιουργείται καθημερινά από τα παιδιά, σε συνδυασμό με τις άλλες δραστηριότητες τους, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό.

Η συμμετοχή στην κατασκήνωση είναι στα €50.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: 16 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπο συμμετοχής: www.theatretc.com, theatroktl.promo@gmail.com ή στο τηλέφωνα: 99921648.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ