4 καλλιτέχνιδες εκθέτουν κάτω από την ίδια στέγη

Article featured image
Article featured image

Το Παλιό Ξυδάδικο φιλοξενεί την έκθεση Artx4. Πρόκειται για ένα συνδυασμό τεχνών και τεχνοτροπιών, από τέσσερις νέες καλλιτέχνιδες, οι οποίες΄εκθέτουν τα έργα τους κάτω από την ίδια στέγη! 

Η έκθεση περιλαμβάνει εικονογράφηση, φωτογραφία και ζωγραφική από τέσσερις νέους καλλιτέχνιδες, τη Χέλεν Σάββα, τη Γιώτα Ττοφή, τη Δήμητρα Γρηγορίου και την Αγγελίνα Δημοσθένους.

Τα έργα παίρνουν μορφή μέσα από το μελάνι, την μπογιά, το φακό και τον ψηφιακό σχεδιασμό παρουσιάζοντας καταστάσεις από τη ζωή, τη φύση, το ανθρώπινο σώμα και πνεύμα. Τα χρώματα και η πραγματική προέκταση των γυναικείων συναισθημάτων θα κατακλύσουν το χώρο μαζί με τη νεανικότητα και τη φρεσκάδα των καλλιτεχνών.

Οι δημιουργοί:

Αγγελίνα Δημοσθένους- Φωτογραφία 


Παρακολούθησε μαθήματα γραφικών τεχνών για 2 χρόνια και αργότερα μπήκε στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Η προσπάθειά της μέσω της παρατήρησης να απεικονίζει αυτό που ένιωθε, βρήκε μια συνέχεια μέσω του φωτογραφικού φακού, κάνοντας έτσι μια προβολή του εσωτερικού της κόσμου. Ασχολείται κυρίως με τη φωτογραφία τοπίου και τη φωτογραφία δρόμου.

Δήμητρα Γρηγορίου - Ink and Watercolors

Σπούδασε Σχέδιο και Εφαρμοσμένες Τέχνες και συνέχισε έπειτα σε μεταπτυχιακό στον κλάδο των Καλών Τεχνών. Με κύριο θέμα τη ζωγραφική, βάζει στο χαρτί μελάνι και χρώμα. Παρουσιάζει καταστάσεις ζωής με περίπλοκα μοτίβα και απλά χρώματα θέλοντας να μας περπατήσει στο δικό της ταξίδι.

Χέλεν Σάββα - Illustration / Digital Art

Απόφοιτος Art & Design με εμπειρία στο χώρο των γραφικών τεχνών. Τα μοντέρνα έργα ψηφιακής σχεδίασης που θα παρουσιάσει, είναι εμπνευσμένα από την ανθρώπινη ψυχολογία όπως αυτή εκφράζεται μέσω του προσώπου και της γλώσσας του σώματος.

Γιώτα Ττοφή - Painting

Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη ζωγραφική. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η πραγμάτωση των έντονων χρωμάτων μέσα από την απεικόνιση προσώπων και φύσης! Εμπνευσμένη από διάφορους καλλιτέχνες προσπαθεί να επικεντρωθεί όχι μόνο στο ρεαλιστικό αλλά και στο αφηρημένο στυλ.

Η έκθεση που θα ανοίξει το Σάββατο 12 Ιουλίου από τις 17.00-22.00, θα παραμείνει ανοικτή και την Κυριακή από τις 10.00-22.00 στο Παλιό Ξυδάδικο (Γενεθλίου Μιτέλλα 34), στη Λεμεσό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ