Ο «αηδιαστικός» και «πορνογραφικός» πίνακας που έφαγε πόρτα

Article featured image
Article featured image

Θα πίστευε κανείς ότι μετά τα έργα των αδελφών Chapman (παιδιά με μύτες-φαλούς) και τα λάγνα πορτρέτα της Τσιτσιολίνας, δια χειρός Jeff Koons, ένας καλλιτέχνης θα χρειαζόταν να ιδρώσει αρκετά ώστε να δημιουργήσει ένα έργο τόσο προσβλητικό, που θα μπορούσε να απορριφθεί από μια μεγάλη έκθεση του Λονδίνου. Λάθος!

 

Αυτή ήταν η τύχη που επιφυλάχθηκε στο πορτρέτο «Ms Ruby Μay», που φιλοτέχνησε η Leena McCall.

Το έργο απομακρύνθηκε από την 153η ετήσια έκθεση Γυναικών Καλλιτεχνών στο Galleries Mall του Λονδίνου, αφού σύμφωνα με την καλλιτέχνιδα θεωρήθηκε «αηδιαστικό» και «πορνογραφικό».

Αρχικά μπορεί να θεωρήσετε ότι πιθανή αιτία της «αηδίας» πρέπει να είναι το γεγονός ότι η Ms May καπνίζει μια πίπα. Το κάπνισμα, ενοχλεί ιδιαίτερα τους Λονδρέζους. Όμως, με περαιτέρω έρευνα θα ανακαλύψετε ότι είναι ο τρόπος που φορά το παντελόνι, το οποίο σε συνδυασμό με το κοντό γιλέκο, αποκαλύπτει τις τρίχες του εφηβαίου.

Το πορτρέτο, δίνει την αίσθηση του cabaret noir Οι Galleries Mall εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ως φιλανθρωπική οργάνωση εκπαιδευτικών τεχνών, η ομοσπονδία έχει την ευθύνη να προφυλάσσει τα παιδιά και τους ευάλωτους ενήλικες που χρησιμοποιούν τις γκαλερί και το κέντρο εκμάθησης. Μετά από μια σειρά καταγγελιών σχετικά με την απόδοση του θέματος και λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του -βρίσκεται στο δρόμο που διασχίζουν τα παιδιά για το κέντρο μάθησης-, ζητήσαμε ο πίνακας να αφαιρεθεί».

Η McCall εξήγησε ότι η Ruby Μay (που «τρέχει» ερωτικά workshops) ήθελε να εμφανιστεί με την ηβική της τρίχα και όχι με αποτριχωμένη την περιοχή των γεννητικών οργάνων, όπως συνηθίζουν οι περισσότερες γυναίκες.

Η ζωγράφος δεν μπορεί να καταλάβει πώς μια ζωγραφική που δεν αποκαλύπτει σάρκα, εκτός από το πυελικό τρίγωνο, μπορεί να χαρακτηριστεί ως πορνογραφία.

Mάλιστα η McCall καλεί σε συμπαράσταση μέσω Twitter όσους αγαπούν την τέχνη και τους ζητά να επικοινωνήσουν με το @mallgalleries χρησιμοποιώντας το hash-tag #eroticcensorship.


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ