Οι νεαροί στην άμμο [Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley U21 2014]

Article featured image
Article featured image

Η κορυφαία διεθνώς διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Volley Νέων U21 2014 (πετοσφαιριστές κάτω των 21 χρόνων) πλησιάζει.

 

Το Παγκόσμιο Πρωταθλήμα Beach Volley Νέων U21 2014, θα πραγματοποιηθεί από τις 23 μέχρι και τις 27 Ιουλίου, στην παραλία των Φοινικούδων και μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Volley των Νέων κάτω U19 το 2012, συνδιοργανώνεται για ακόμα μια φορά από το Δήμο Λάρνακας και την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ).

Οι αγώνες, μαζί με τους προκριματικούς, θα διαρκέσουν 5 ημέρες, ενώ η παραμονή των αποστολών στο νησί θα έχει διάρκεια μέχρι και δυο εβδομάδες.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμμετέχουν 72 ομάδες -36 ομάδες ανδρών και 36 ομάδες γυναικών- και από τις 5 ηπείρους. Επίσης, 48 ομάδες -24 ομάδες ανδρών και 24 ομάδες γυναικών- θα διαγωνιστούν στους Προκριματικούς Αγώνες. Συνολικά, θα διεξαχθούν περισσότερα από 280 παιγνίδια. Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται από τις 8.00 μέχρι τις 22.00 το βράδυ, με τη συμμετοχή αθλητών από 40 και πλέον χώρες.

Στο χώρο των Φοινικούδων υπάρχουν 6 γήπεδα, εκ των οποίων τα δύο είναι προπονητικά και 1 κεντρικό, χωρητικότητας 2500 θεατών. Στα υπάρχοντα γήπεδα θα δημιουργηθούν ακόμα 2 αγωνιστικά και σε όλα τα γήπεδα θα προστεθεί νέα λευκή άμμος, κατάλληλη για το σκοπό.

Τα γήπεδα και γενικά οι εγκαταστάσεις είναι σχεδόν έτοιμα, και ως εκ τούτου μπορούν να φιλοξενήσουν τοπικούς αγώνες Beach Volleyball αλλά και ομάδες από το εξωτερικό για προετοιμασία.

 

Ταυτόχρονα, με μεγάλη ανταπόκριση συνεχίζονται και οι εγγραφές των εθελοντών των οποίων ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Οι ανάγκες σε εθελοντές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Volleyball Νέων U21 ανέρχονται στα 400 άτομα.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους χορηγούς που παρ’ όλες τις  οικονομικές δυσκολίες, τον στηρίζουν για την επιτυχή διεξαγωγή των Αγώνων.  Σε τόσο δύσκολους καιρούς είναι σημαντικό να δημιουργείται πολιτισμός και να αντλούμε από αυτόν, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί επένδυση για τη Λάρνακα,  αφού οι διοργανώσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος προβολής της πόλης μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας. Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Οι αγώνες θα είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι το περιοδικό Time Out Cyprus και η Cityfreepress.com.cy.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ