Κι άλλες παραλίες για σκύλους στην Πάφο

Article featured image
Article featured image

Δυο παραλίες για σκύλους έχουν καθοριστεί στην επαρχία Πάφου από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών, η μια στο Νέο Χωριό και η άλλη στην Αχέλεια.

 

Η άδεια παραχωρείται μέχρι το τέλος του έτους και αφορά συγκεκριμένα την παράλια «Κάμπος της Φοινιτζιάς», στα όρια του Νέου Χωριού και η παράλια δίπλα από το αεροδρόμιο Πάφου, στην Αχέλεια.

Εκτός από τις παφίτικες παραλίες, μαζί έχει καθοριστεί και η παραλία «Σπύρος» που βρίσκεται ανατολικά της μονάδας αφαλάτωσης, στην επαρχία Λάρνακας.

Μαζί με την ανακοίνωση για τις τρεις νέες παραλίες στις οποίες επιτρέπεται το μπάνιο στα σκυλιά, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς, Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως, φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι προϋπήρχαν δυο παραλίες για σκύλους, μια στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια της επαρχίας Λευκωσίας και μια στην Αγία Νάπα (η παραλία «λούματα»).

Σε εκκρεμότητα παραμένει ωστόσο -όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ- ο καθορισμός παραλίας στην επαρχία Λεμεσού, προσθέτοντας πως η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεννόηση με την Αρχή Λιμένων για το θέμα αυτό.

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι σχεδόν σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε η συναίνεση των οικιών τοπικών αρχών για τον καθορισμό των παραλιών για μπάνιο σκύλων.

Καταλήγοντας, ο κ. Οδυσσέως είπε πως στις παραλίες που έχουν καθοριστεί για τα σκυλιά απαγορεύεται το λούσιμο άλλων ζώων.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ