Τεχνόπολις20 [νέος πολιτιστικός χώρος στην Πάφο]

Article featured image
Article featured image

Ο νέος πολιτιστικός χώρος της Πάφου, το Τεχνόπολις 20, στεγάζεται σε ένα διατηρητέο και ανακαινισμένο νεοκλασικό αρχοντικό που κτίστηκε το 1920. Έχει χρησιμοποιηθεί ως κατοικία, νηπιαγωγείο, τηλεοπτικός σταθμός και τώρα ήρθε η στιγμή να αποτελέσει έναν πυρήνα πολιτιστικής δημιουργίας.

Το κέντρο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Νικολάου Νικολαΐδη 18, στην Πάφο θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στις 19.00. Το ίδιο βράδυ θα εγκαινιαστεί εικαστική έκθεση καλλιτεχνών μελών του Ε.ΚΑ.ΤΕ., στην οποία συμμετέχουν οι: Αγγέλα Πισιάρα, Ανδρέας Παρασκευάς, Αριστοτέλης Δημητρίου, Bridget Fahy, Γιάννης Σακέλλης, Γιώτα Ιωαννίδου, Elli Lestas, Μαξίμ Ανφέροβ, Μαρίνα Εμφιετζή Harris, Miriam Mc Connon Papageorgiou, Στέλλα Καραγιώργη, Σώζη Κωνσταντινίδου, Φωτεινή Χριστοδούλου, Valerie Brennan, Χάρης Πασπαλλής. Φιλική συμμετοχή: Ανδρέας Συμεού. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων περιλαμβάνει:

Στις 17.00:  "Κι όπως λεν τα παραμύθια". Αφήγηση παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τις "Παραμυθίες" (Βερόνικα Αλωνεύτου στη μουσική και Μαρίνα Κατσαρή στην αφήγηση). Θα ακολουθήσει θεατρικό εργαστήρι για παιδιά από τη θεατρολόγο Ναταλία Κουχαρτσιούκ.

Στις 19.00: Εγκαίνια πολιτιστικού χώρου από τον μουσικό Σωτήρη Καραγιώργη. Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης.

Στις 20.00: Δεξίωση με ζωντανή μουσική (Χριστίνα Τσέλεπου στo τραγούδι και Χαρά Παπαμιχαήλ στο πιάνο).

O xώρος του Τεχνόπολις:

Ο χώρος διαθέτει πέντε δωμάτια στο κυρίως κτίριο και ένα ανεξάρτητο στούντιο. Οι λειτουργίες αυτών των δωματίων εναλλάσσονται εύκολα ανάλογα με την περίσταση και τη δραστηριότητα και μπορούν να φιλοξενήσουν από εικαστικές εκθέσεις μέχρι θεατρικές παραστάσεις, προβολές, διαλέξεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις κ.ά. Επίσης ο χώρος διαθέτει και καφενείο, όπου σερβίρονται ποτά, γλυκά, ακόμα και platters.

Πιο συγκεκριμένα:

Κεντρική σκηνή Το κεντρικό δωμάτιο του Τεχνόπολις 20 είναι ένας ιδανικός χώρος για μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις, διαλέξεις και εργαστήρια. Ο χώρος διαθέτει πιάνο, επαγγελματικό ηχητικό εξοπλισμό και ειδικό φωτισμό και μηχανισμό για έκθεση πινάκων. Χωρητικότητα: 50 καθήμενα άτομα, διαστάσεις: 45 τ.μ.

STUDIO 20 Το παλιό ηχομονωμένο τηλεοπτικό στούντιο είναι ένας ανεξάρτητος χώρος, ιδανικός για μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις μεγαλύτερης εμβέλειας, προβολές και διαλέξεις. Ο χώρος έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνεται και να χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και πρόβες. Διαθέτει επαγγελματικό φωτισμό, οθόνη προβολών και projector. Χωρητικότητα: 60 καθήμενα άτομα , Διαστάσεις: 55 τ.μ.

Exhibition and seminar rooms Τα δύο αυτά δωμάτια, τα οποία είναι συνδεδεμένα, είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να λειτουργούν κυρίως ως εκθεσιακός χώρος. Μπορούν επίσης να φιλοξενήσουν μικρότερης κλίμακας εκδηλώσεις, όπως εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια, συναντήσεις και να λειτουργήσουν ως αναγνωστήριο. Χωρητικότητα: 15-20 άτομα, Διαστάσεις: 20 τ.μ. το κάθε δωμάτιο.

GiARTino Καφενείο Στο Τεχνόπολις 20 λειτουργεί καφενείο σε ένα όμορφο εξωτερικό χώρο και σε ένα ξεχωριστό μέρος του κυρίως κτιρίου. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, τη φρέσκα λεμονάδα, το ποτό σας ή ένα σνακ. Μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε ντόπια κρασιά συνοδευόμενα με ποικιλία τυριών, αλλαντικών και φρούτων. H καφετέρια προς το παρόν λειτουργεί μόνο τις ώρες των εργαστηρίων και των εκδηλώσεων ως φουαγιέ. Συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας θα ανακοινωθούν αργότερα.

Εξωτερικός χώρος Ο ανοιχτός χώρος του Τεχνόπολις 20 είναι ιδανικός για εξωτερικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες.

Πληρ. 70002420.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ