ISIS: Απελευθερώστε την τζιχαντίστρια αλλιώς σκοτώνουμε τον Ιορδανό πιλότο

Το Ισλαμικό Κράτος, δημοσίευσε ένα ηχητικό μήνυμα το πρωί της Πέμπτης, στο οποίο φέρεται να ακούγεται η φωνή του Ιάπωνα ομήρου Κέντζι Γκότο, ο οποίος ζητά να αφεθεί ελεύθερη στα σύνορα με την Τουρκία η Ιρακινή γυναίκα που κρατείται σε φυλακές της Ιορδανίας.

 


Article featured image
Article featured image

Αν δεν γίνει αυτό, θα εκτελεστεί ο Ιορδανός πιλότος που βρίσκεται επίσης αιχμάλωτος στα χέρια των τζιχαντιστών.

Στο ηχητικό ακούγεται να λέει «Είμαι ο Κέντζι Γκότο. Αυτό είναι ένα ηχητικό μήνυμα με παραλήπτη εσάς. Αν η Σάιντα αλ Ρισαουί δεν αφεθεί ελεύθερη στα τουρκικά σύνορα μέχρι το ηλιοβασίλεμα της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου ώρα Μοσούλης ο Ιορδανός πιλότος Μουάθ αλ-Κασασμπέχ θα εκτελεστεί αμέσως».

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, δεν έχει καταστεί δυνατή η εξακρίβωση της αυθεντικότητας του ηχητικού μηνύματος και αν όντως η φωνή που ακούγεται είναι του Ιάπωνα δημοσιογράφου.

Η ιαπωνική κυβέρνηση αναλύει το νέο ηχογραφημένο μήνυμα όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του γραφείου του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

«Μάθαμε για το νέο μήνυμα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία του ελέγχου. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση το συντομότερο του Ιάπωνα πολίτη Κέντζι Γκόνο που είναι στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους. Σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, έχουμε ζητήσει τη συνεργασία της ιορδανικής κυβέρνησης» είπε ο Σίνζο Άμπε .


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ