«Επιτυχία, δεν είναι τα νούμερα τηλεθέασης»

Παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του, έχει κάνει αρκετές δουλειές στο χώρο της υποκριτικής.

 


Article featured image
Article featured image

Από τα πρώτα βήματα της καριέρας του, ο Γιώργος Αναγιωτός κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να ξεχωρίσει ανάμεσα στους νεαρούς ηθοποιούς του νησιού.  

Με αφορμή τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στα «Λόγια του αέρα», τη νέα καθημερινή κωμικό-κοινωνική σειρά του ΣΙΓΜΑ, του ζητήσαμε να πιούμε καφεδάκι σε ένα από τα διαλείμματά του.


Επιτυχία, δεν είναι τα νούμερα τηλεθέασης, αλλά το να κερδίσω κάτι από αυτήν, τόσο εγώ ως ηθοποιός όσο κι ο κόσμος που την παρακολουθεί.


Ο Φώτης της σειράς «Λόγια του αέρα», τον οποίο ενσαρκώνεις, έχει ομοιότητες με τον Γιώργο Αναγιωτό ή είναι εντελώς κόντρα ρόλος;

Και να μην είχε ομοιότητες με έμενα, δημιούργησα εγώ ο ίδιος. Όποιο ρόλο και να ενσαρκώνεις, βρίσκεις στοιχεία του χαρακτήρα σου και τα τοποθετείς σε αυτόν. Με λίγα λόγια είμαι της άποψης πως, δεν παίρνεις εσένα στο ρόλο αλλά φέρνεις το ρόλο σε σένα.

Σε ποια φάση μπορούμε να κρίνουμε αν μια τηλεοπτική σειρά «πέτυχε» ή «απέτυχε»;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό εξαρτάται από τα νούμερα τηλεθέασης. Να μου επιτρέψεις όμως να διαφωνήσω με αυτό. Επιτυχία, για μένα, δεν είναι τα νούμερα της σειράς, αλλά το να κερδίσω κάτι από αυτήν, τόσο εγώ ως ηθοποιός όσο και ο κόσμος που την παρακολουθεί.

Τι πιστεύεις πως θέλει τελικά ο μέσος Κύπριος τηλεθεατής για να είναι happy;

Ο Κύπριος τηλεθεατής θέλει απλώς μια καλή μυθοπλασία χωρίς πολλά φρου-φρου κι αρώματα. Το κυριότερο όμως, είναι ο τηλεθεατής να καταφέρνει να ταυτίζεται με τη σειρά. Δηλαδή, ένας από όλους αυτούς τους χαρακτήρες να του θυμίζει δικά του βιώματα.

 



Πως είναι τα πράγματα στην κυπριακή τιβί και γενικότερο στον χώρο της υποκριτικής; Πως λειτουργεί το σύστημα; Είναι όλα αξιοκρατικά; Παίρνουν τις δουλειές πάντα οι ηθοποιοί που τις αξίζουν;

Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει και δεν θέλω να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αυτό που πιστεύω και έχω σαν motto είναι πως, αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις δεν πρόκειται να χαθείς ποτέ και κάποια στιγμή θα πάρεις αυτό που σου αξίζει!

Είναι φορές που μια σειρά ή μια παράσταση είχε μηνύματα ή στόρι που απείχαν πολύ από τα πιστεύω και τις αξίες σου; Σε τέτοιες περιπτώσεις πως αντιδράς; Καταρχάς, αντιδράς;

Αυτό μου έτυχε πολλές φορές. Σαν σωστός επαγγελματίας όμως οφείλω να μην αντιδράσω και να αντεπεξέλθω κάνοντας αυτό που πρέπει. Άσε που στην τελική αυτό αποτελεί και μια μεγάλη πρόκληση για μένα.

 




Σκηνοθέτης με έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες που νιώθει να καταπιέζει το πνεύμα και τη δημιουργικότητά του στα στενά πλαίσια της κυπριακής κοινωνίας. Όνειρό του να κάνει καριέρα στο Χόλυγουντ.


Posted by Λόγια του αέρα on Friday, 7 August 2015


 

Θέατρο ή τηλεόραση; Ποιο από τα δυο σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες να δημιουργήσεις; Οι φίλοι και οι γνωστοί που προτιμούν να σε βλέπουν;

Θέλω να πιστεύω πως οι φίλοι και οι γνωστοί θέλουν να με βλέπουν και στα δύο. Από εκεί και πέρα, το κάθε ένα έχει τη δική του χάρη! Σίγουρα όμως η μαγεία που βιώνεις πάνω στη σκηνή του θεάτρου δεν ανταλλάσσεται με τίποτα άλλο στον κόσμο.

Πως σχολιάζεις τη δήλωση του Ελλαδίτη ηθοποιού Βασίλη Μπισμπίκη ότι τα κυπριακά σίριαλ είναι άχαρα και χαμηλού επιπέδου;

Διαφωνώ απόλυτα. Αν το έλεγε πριν μερικά χρόνια ίσως να συμφωνούσα εν μέρει. Τα τελευταία χρόνια όμως, γίνονται τεράστια βήματα προς το καλύτερο στην κυπριακή τηλεόραση. Τώρα, αν ο συγκεκριμένος έχει αυτή την άποψη, τότε αν τον καλέσουν, ας μην έρθει να δουλέψει εδώ.


Αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις δεν πρόκειται να χαθείς ποτέ.


Τι κενό βλέπεις να υπάρχει στην κυπριακή τιβί; Σε ποιο κομμάτι της τηλεόρασης υπάρχει πρόσφορο έδαφος;

Πρόσφορο έδαφος βλέπω να υπάρχει στην διακωμώδηση της κυπριακής πραγματικότητας, ενώ κενό θεωρώ πως υπάρχει στην καλή μυθοπλασία.

Ποια ήταν η τελευταία κυπριακή σειρά που σου έκανε τρομερή εντύπωση;

Νομίζω αναμφισβήτητα η Αίγια Φούξια. Ήταν κάτι το επαναστατικό για την κυπριακή τηλεόραση. Μια έξυπνη καλογυρισμένη παρωδία με έξυπνο χιούμορ.

 


Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα σίγουρα να κάνω μια όμορφη οικογένεια.


Εκτός από τα Λόγια του αέρα, δουλεύεις πάνω σε κάποιο άλλο project αυτό το διάστημα;

Ναι. Είμαι στη θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού», στο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου.

Έχεις θέσει κάποιους στόχους για το μέλλον;

Δεν το έχω σαν άνθρωπος να βάζω στόχους για το μέλλον. Κοιτάω γενικά το τώρα και προσπαθώ να πάρω ό,τι καλύτερο μπορώ. Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα σίγουρα να κάνω μια όμορφη οικογένεια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ