«Ήμουνα ένα φοβερό αγοροκόριτσο»

Μπαίνοντας στην καφετέρια του Σίγμα την ρωτάω αν θέλει να την κεράσω ένα καφέ. «Μπορώ να έχω μια σοκολάτα;», ρωτάει. Η Έβελυν μόλις μου κατέρριψε τον μύθο πως τα μοντέλα την βγάζουν ολημερίς με μισό καρότο.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, θετικότατη, γεμάτη ενέργεια και με τρομερή ευφράδεια λόγου, μου μίλησε για το πώς βρέθηκε στην Κύπρο, για την αγάπη που έχει για την μόδα και για τα καλλιστεία του Σίγμα, το νέο πρότζεκτ στην καριέρα της.

 

Φωτογραφίες: Θεοδώρα Ιακώβου

 


Article featured image
Article featured image

Τι κάνεις αυτές τις μέρες; Πως είσαι;

Μια χαρά είμαι αλλά τρέχω. Τρέχω να τα προλάβω όλα. Ξέρεις τι μου λείπει πολύ αυτό το διάστημα; Μια βόλτα στο σουπερμάρκετ.


Μπορεί η ομορφιά να είναι γυναικεία υπόθεση αλλά κομπλιμέντο για ένα άντρα δεν είναι τόσο να τον αποκαλέσουν «όμορφο», όσο να τον αποκαλέσουν «γοητευτικό». Αυτή την γοητεία θέλουμε να βγάλουμε.


Τι εννοείς;

Αυτό ακριβώς! Δεν είναι πως φημίζομαι για την νοικοκυροσύνη μου, αλλά δεν έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο, ούτε καν για να πάω στο σουπερμάρκετ. Το σπίτι μου έχει αδειάσει. Θα συντονιστούν όλα όμως. Μετά την πρεμιέρα των καλλιστείων, πιστεύω πως θα ξαναμπώ σε ροή.

 




#MrCyprus - Ανδρικά Καλλιστεία: Πρεμιέρα με auditions, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:20 στο ΣΙΓΜΑ!


Posted by Sigma TV on Friday, 6 November 2015


 

Έχεις δώσει αρκετές συνεντεύξεις τον τελευταίο καιρό με αφορμή τα καλλιστεία κι αναρωτιέμαι σε ποια ερώτηση έχεις βαρεθείς ν’ απαντάς.

Η αλήθεια είναι πως με ρωτάνε συνεχώς αν έχω άγχος. Στο λέω όμως με σιγουριά πως περισσότερο άγχος έχω για το σουπερμάρκετ παρά για το σόου! Δουλεύω με τόσο οργανωτικούς κι επαγγελματίες συνεργάτες, και το κόνσεπτ έχει δουλευτεί τόσο καλά, που δεν υπάρχει κανένας λόγος ν’ αγχώνομαι. Το άγχος για μένα μεταφράζεται ως φόβος για το άγνωστο κι αυτή τη στιγμή δεν νιώθω ότι έχω μπροστά μου κάτι άγνωστο για να διαχειριστώ.

Η πρόταση για την παρουσίαση πως προέκυψε; Ξέρω ότι δουλεύεις σε άλλο οργανισμό.

Καταρχάς να πω πως δεν πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό μου πως θα μπορούσα να αναλάβω την παρουσίαση του σόου παράλληλα με την δουλειά μου και γι’ αυτό ευχαριστώ και τις δύο πλευρές. Η πρόταση προέκυψε την αμέσως επόμενη μέρα, όταν μια φορά σε ένα τραπέζι που ήμουν συζητούσαμε για τα καλλιστεία, κι είπα στην πλακά «Απορώ πως δεν με έχουν πάρει ακόμα τηλέφωνο». Και την επομένη με πήραν.


Ο μέσος Κύπριος άντρας είναι αυτός που μπορεί να κάθεται δίπλα σου και θα προτιμήσει να σου στείλει μήνυμα στο facebook αντί να σου μιλήσει.


Εσύ το ‘πες για την πλάκα δηλαδή;

Ναι αλλά, ξέρεις, όταν καμιά φορά λες δυνατά την σκέψη σου, αυτή ακούγεται εκεί που πρέπει. Με πήρε λοιπόν ο Ανδρέας Βασιλείου, ένα πολυτάλαντο κι εξαιρετικό παιδί και μου πρότεινε να αναλάβω. Φέτος να πω πως είχα αρκετές προτάσεις, και από Ελλάδα και από Κύπρο, παρόλα αυτά ήταν η πιο κοντινή σ’ αυτό που ήθελα πραγματικά να δοκιμαστώ, φεύγοντας απ’ την ασφαλή ζώνη του Mad.

Δηλαδή;

Κοίτα, το Mad, κι ειδικά αυτό της Ελλάδος, αφορά σε ένα φυτώριο απ’ όπου μπορεί κάποιος να λάβει φοβερή εκπαίδευση. Σε εκπαιδεύουν έτσι ώστε να μπορείς να βγεις μπροστά σε μεγάλο κοινό, να ‘σαι ο εαυτός σου μπροστά στις κάμερες, να βγάζεις προς τα έξω τον χαρακτήρα σου. Έχουν βγει σπουδαία παιδιά απ’ το Mad, τα περισσότερα απ’ τα οποία δουλεύουν σήμερα σε μεγάλα κανάλια. Πρόκειται για μια σχολή μέσα στην οποία εγώ ένιωθα ασφάλεια γιατί την δούλεψα πολύ. Η πρόταση απ’ το Σίγμα όμως, μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμαστώ σε κάτι άλλο και ενδεχομένως να αναδείξω ένα άλλο κομμάτι του εαυτού μου.

Αντρικά καλλιστεία. Όχι και ότι πιο συνηθισμένο.

Προσωπικά δεν το είδα καθόλου, μα καθόλου αρνητικά. Παρότι δεν είναι συνηθισμένο, ένας άνθρωπος όπως εμένα, ο οποίος ασχολείται καθημερινά με την μόδα, δύσκολα μπορεί να ξενίσει στο άκουσμα των αντρικών καλλιστείων.


Δεν είμαι υλίστρια. Δεν συνδέομαι με πράγματα, το σπίτι μου είναι πάντα ανοιχτό, έχω την τάση να χαρίζω εύκολα τα πράγματά μου.


Ένα βαθμό δυσκολίας, τουλάχιστον όσον αφορά στην παρουσίαση, δεν θα ‘χει;

Πιστεύω πως αν καταφέρουμε να βγάλουμε προς τα έξω αυτό που έχουμε στο μυαλό μας και να το αποδώσουμε σωστά, αυτό θα συντονιστεί. Θέλουμε να δώσουμε ένα ωραίο θέαμα, να επιδείξουμε μια καλή τηλεόραση, κι έχω την εντύπωση πως με την ομάδα που έχει στηθεί θα το επιτύχουμε αυτό. Θα προσφέρουμε κάτι διαφορετικό, όπως είναι και το ίδιο το πρότζεκτ εξάλλου. Έχουμε να κάνουμε με άντρες κι οι άντρες δεν έχουν σχέση με καλλωπισμούς. Θα κάνουμε λοιπόν άλλα πράγματα. Εξίσου ενδιαφέροντα. Μπορεί η ομορφιά να είναι γυναικεία υπόθεση αλλά κομπλιμέντο για ένα άντρα δεν είναι τόσο να τον αποκαλέσουν «όμορφο», όσο να τον αποκαλέσουν «γοητευτικό». Αυτή την γοητεία θέλουμε να βγάλουμε. Θέλουμε να προσφέρουμε ένα πιο… αντρικό θέαμα και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να περάσουν μέσα από κάποιες δοκιμασίες. Δοκιμασίες που ενδεχομένως κάποιος να πλήρωνε για να τις ζήσει ως εμπειρίες και τα παιδιά έχουν την ευχέρεια να τις βιώσουν με την βοήθεια μιας σοβαρής και ασφαλούς παραγωγής.

Πώς είναι οι συμμετέχοντες;

Έχουμε καταλήξει σε μία πολύ καλή ομάδα χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν χρειάζονται οι απαραίτητες διαφοροποιήσεις για να προσαρμοστούν τα παιδιά αυτά στις ανάγκες ενός τέτοιου διαγωνισμού. Το αντρικό μόντελιγκ έχει κι αυτό τα πρότυπά του κι αλλάζει κι αυτό με την μόδα, όπως και το γυναικείο. Αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουμε για… παραφουσκωμένους άντρες ή πολύ ψηλούς γιατί πολύ απλά δεν είναι αυτό που υπερισχύει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Τώρα στη μόδα είναι το γραμμωμένο σώμα, χωρίς υπερβολικούς όγκους. Επίσης, έχει ξεπεραστεί η τάση που ήθελε τους άντρες με μούσια ή σκουλαρίκια κι αξεσουάρ. Όπως ακριβώς και στο γυναικείο μόντελιγκ, υπάρχουν όπως είπαμε τάσεις. Όταν είχα ξεκινήσει στη δουλειά, κι επειδή είμαι φυσική κοκκινομάλλα, το κόκκινο χρώμα ήταν το δυνατό μου στοιχείο. Όταν πήγα όμως στο Λονδίνο, όπου οι κοκκινομάλλες είναι πολύ σύνηθες, δεν είχα πέραση κι όταν το γύρισα σε μελαχρινό με λάτρευαν όλοι. Παλαιότερα, για παράδειγμα, υπερείχε το πολυέξοδο ξανθό ενώ σήμερα στη μόδα, με την οικονομική κρίση, αναδείχτηκε το όμπρε. Υπάρχουν λοιπόν τάσεις που πρέπει να ακολουθούνται. Κάποια παιδιά, για παράδειγμα, που ήρθαν μέσα με περίεργα μαλλιά και αξεσουάρ, δεν θα βγουν απ’ τον διαγωνισμό έτσι.


Στην αρχή, όταν ήρθα Κύπρο, περίμενα να έρθει η Παρασκευή, να μπω στο αεροπλάνο και να φύγω για Αθήνα.


Εσύ έκανες κάποιες προβλέψεις βλέποντας τους συμμετέχοντες;

Κοίτα, απ’ τις οντισιόν φάνηκε πως κάποιοι έχουν έρθει πιο έτοιμοι από κάποιους άλλους αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Κάποιες φορές αυτός που πιστεύουμε πως είναι πιο έτοιμος μπορεί να μην αποδώσει όσο κάποιος άλλος που προσπαθεί διπλά για να εξελιχθεί και να ξεχωρίσει. Και δεν είναι κατ’ ανάγκη στόχος να εντυπωσιάσει εμάς αλλά το κοινό. Έχω εντοπίσει πως στην ομάδα διαθέτουμε αρκετούς δυναμικούς χαρακτήρες που πιστεύω πως θα ξετυλίξουν τον εαυτό τους και θα αναδείξουν την αυτοπεποίθησή τους. Θα προσπαθήσω κι εγώ με την εμπειρία που έχω να βοηθήσω. Τον ίδιο στόχο έχει εξάλλου κι η κριτική επιτροπή. Παρακάτω έχουμε να κάνουμε με χαρακτήρες και ιδιοσυγκρασίες.

Μαλλιοτραβήγματα και πισωμαχαιριές να μην περιμένουμε απ’ τα αντρικά καλλιστεία δηλαδή.  

Θέλω να πιστεύω πως όχι! Παρόλο που όπου υπάρχει ανταγωνισμός μπορούν να συμβούν διάφορα, δεν θέλω να πιστεύω πως θα φτάσουμε μέχρι εκεί είτε παρασκηνιακά, είτε on camera. Η κριτική επιτροπή πάντως δεν μου έδωσε την εντύπωση πως έχει την διάθεση να προσβάλει ή να προκαλέσει, παρά μόνο να καθοδηγήσει προς τον σωστό δρόμο. Γι’ αυτό και δεν νομίζω να έχουμε παρατράγουδα. Και μιλάμε για μία δυναμική κριτική επιτροπή, απ’ την Βίκυ Κουλιανού, που είναι ένας θρύλος, στον Γιάννη Σπαλιάρα, που δεν τολμάει κανείς να τον αμφισβητήσει, στην Ρίτα Αττάλα, μια καταξιωμένη σχεδιάστρια, στον απίστευτο φωτογράφο Γιώργο Κασαπίδη. Μιλάμε για ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν τη δουλειά τους.

 



Να ρωτήσω πως πήρες την απόφαση να μετακομίσεις στην Κύπρο;

Προέκυψε μετά από πρόταση που δέχτηκα όταν δούλευα ακόμα στον Φώτη και την Μαρία. Με πήραν την ημέρα των γενεθλίων μου, θα έκλεινα τα 26, και μου έκαναν μία πολύ δελεαστική πρόταση την οποία την αντιμετώπισα ως δοκιμασία και την αποδέχτηκα. Τα αφεντικά μου ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικά κι αυτό συνέβαλε στο να νιώσω πιο άνετα μετακομίζοντας στην Κύπρο.

Ήρθες με θετικότητα δηλαδή;

Στην αρχή ήμουν ενθουσιασμένη παρόλο που ήμουν μόνη μου και εννοώ μόνη μου. Δεν ήξερα κανένα. Στην Κύπρο είχα ξανάρθει για δουλειά αλλά όταν έρχεσαι μονοήμερο, ή για λίγες μέρες, είναι πολύ διαφορετικό. Το τρίχρονο συμβόλαιό μου με έκανε να το δεχτώ πως η Κύπρος αποτελούσε τη νέα μου πραγματικότητα. Μόνη λοιπόν, και μέχρι να γνωρίσω κόσμο, έβγαινα μόνη, έτρωγα μόνη, έπινα καφέ μόνη. Πράγματα που τα έχω κάνει πολλές φορές στη ζωή μου και ως μοντέλο και τα οποία απολαμβάνω, αλλά πλέον αποτελούσαν την καθημερινότητά μου σε μία χώρα. Στην αρχή λοιπόν περίμενα να έρθει η Παρασκευή, να μπω στο αεροπλάνο και να φύγω για Αθήνα. Δεν θα πω ψέματα, παρόλο που ήμουν ενθουσιασμένη, πέρασα μια περίοδο άρνησης στην αρχή.


Ήμουνα ένα φοβερό αγοροκόριτσο. Τακούνια είχα πρωτοβάλει υποχρεωτικά όταν έκανα την πρώτη μου πασαρέλα. Μεγάλωσα με φαρδιά παντελόνια και sneakers.


Πόσο κράτησε αυτό;

Για ένα εξάμηνο περίπου. Έπειτα πήρα ένα σκύλο κι άρχισα να κοινωνικοποιούμαι, εξαιτίας του σκύλου. Αργότερα, άρχισα να κάνω φίλους, να μπαίνω σε παρέες. Προσαρμόστηκα. Σήμερα μπορώ να σου πω πως έχω κάνει φίλους εδώ τους οποίους αν τύχει να φύγω ποτέ απ’ την Κύπρο, θα γυρίζω πίσω γι’ αυτούς, όπως πάω τώρα στην Αθήνα.

Τι είναι αυτό που θα σε κρατούσε σε ένα μέρος μόνιμα;

Σίγουρα η προσωπική μου ζωή. Όταν αυτή περάσει σ’ ένα επίπεδο που δεν θα ‘μαι πια ανεξάρτητη, όταν για παράδειγμα μπορεί να ‘χω την ευθύνη ενός παιδιού. Μέχρι τότε το ένα μου πόδι θα είναι πάντα μέσα σ’ ένα αεροπλάνο, έτοιμο να φύγει.

Για οπουδήποτε;

Κοίτα, ταξιδεύω απ’ τα δεκάξι μου. Έχω δουλέψει σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου και δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να μαζεύω τα πράγματά μου και να φεύγω. Γενικότερα μου αρέσουν οι αλλαγές. Σκέψου πως μες στο διάστημα που είμαι εδώ στην Κύπρο έχω κιόλας μετακομίσει τέσσερις φορές και πάω για την πέμπτη. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο γρήγορα μπορώ να κάνω την διαδικασία, απλά να πακετάρω και να φύγω.

Δεν συνδέεσαι με τόπους, γειτονιές και σπίτια δηλαδή;

Όχι, καθόλου. Ξέρεις, κάποιος θα μπορούσε, λόγω της σχέσης μου με την μόδα, να με αποκαλέσει υλίστρια. Ε, λοιπόν δεν είμαι. Δεν συνδέομαι με πράγματα, το σπίτι μου είναι πάντα ανοιχτό, έχω την τάση να χαρίζω εύκολα τα πράγματά μου. Δεν έχω τέτοια κολλήματα.


Δεν ψάχνουμε για… παραφουσκωμένους άντρες ή πολύ ψηλούς, γιατί πολύ απλά δεν είναι αυτό που υπερισχύει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Τώρα στη μόδα είναι το γραμμωμένο σώμα, χωρίς υπερβολικούς όγκους.


Η αγάπη για την μόδα προέκυψε μέσα απ’ την δουλειά ή ήσουν το κοριτσάκι που φορούσε τις πέρλες της μαμάς;

Αντιθέτως, ήμουνα ένα φοβερό αγοροκόριτσο έχω να σου πω. Τακούνια, να φανταστείς, είχα πρωτοβάλει υποχρεωτικά όταν έκανα την πρώτη μου πασαρέλα. Μεγάλωσα με φαρδιά παντελόνια και sneakers. Η μόδα ήταν μια αγάπη την οποία δεν είχα εκδηλώσει. Από μικρή έκανα περίεργους συνδυασμούς, αλλαγές στα ρούχα μου… Η μόδα σήμερα, εκτός απ’ το ότι είναι η μεγάλη μου αγάπη, είναι και η δουλειά μου, χωρίς να νιώθω, σε καμία περίπτωση, πως αποτελεί αγγαρεία. Είναι κομμάτι της ζωής μου.

Περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση. Ποιο είναι το αγαπημένο σου Μέσο;

Δεν έχω καμιά προτίμηση, αλλά αυτά που με απελευθερώνει περισσότερο απ’ όλα είναι όταν παρουσιάζω μπροστά σε κόσμο, live. Μπορεί να είναι το πιο δύσκολο αλλά μ’ αρέσει πολύ. Καμιά φορά αν με στρεσάρει η διαδικασία, το καταλαβαίνω απ’ το δεξί μου χέρι, που τρέμει, αλλά το ελέγχω αυτό. Δεν συμβαίνει συχνά. Παρόλα αυτά, στα τελειώματα ενός live θα με δεις να κλείνομαι για λίγο στον κόσμο μου, μου βγαίνει η κούραση.

 



Τώρα που ζεις στην Κύπρο και έχεις εικόνα, θα μπορούσες να μας περιγράψεις πως βλέπεις τον Κύπριο άντρα;

Αυτό που κατάλαβα είναι πως ο μέσος Κύπριος άντρας δεν είναι αυτός που θα δείξει τον χαρακτήρα του με το καλημέρα σας. Είναι αυτός που μπορεί να κάθεται δίπλα σου και θα προτιμήσει να σου στείλει μήνυμα στο facebook αντί να σου μιλήσει. Βέβαια, είναι γενικότερο φαινόμενο αυτό και δεν αφορά μόνο τους Κύπριους. Οι άντρες έχουν… χαλαρώσει λόγω των σόσιαλ μίντια κι έχουν περάσει απ’ το τετ-α-τετ φλερτ στην ασφάλεια του ίντερνετ. Δεν μ’ αρέσει ιδιαίτερα αυτό. Η προσωπική επαφή με κάνει να νιώθω περισσότερη ασφάλεια, πόσω μάλλον όταν προέρχεται μέσα από ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον.


Θέλουμε να δώσουμε ένα ωραίο θέαμα, να επιδείξουμε μια καλή τηλεόραση, κι έχω την εντύπωση πως με την ομάδα που έχει στηθεί θα το επιτύχουμε αυτό.


Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου «παλιομοδίτισσα» στο φλερτ;

Ναι, σίγουρα! Έτσι όπως με βλέπεις, μες στην μόδα και τα σόσιαλ μίντια, καμία σχέση. Είμαι πολύ παλιομοδίτισσα στο φλερτ.

Αλήθεια, πως θα διαχειριστείς τα σόσιαλ μίντια αυτό το διάστημα μετά την έναρξη των καλλιστείων; Φαντάζομαι αναμένεις κάποιες αντιδράσεις.

Θα τα χειριστώ όπως τα χειρίζομαι εδώ και καιρό. Είμαι ένας άνθρωπος που συνήθως απαντάω και μακάρι να έχω χρόνο να απαντάω σε όλα τα μηνύματα. Θα προσπαθήσω να τουιτάρω κι εγώ, ακόμα και την ώρα του live. Την γνώμη του κόσμου θέλω να την ακούσω, είτε αυτή είναι καλή, είτε κακή. Και στα αρνητικά θα δώσω σημασία και θα τα σεβαστώ. Τώρα, σχετικά με αυτούς που θα γράψουν κακόβουλα σχόλια απλά για να τα γράψουν και να αυξήσουν τους followers ή την δημοτικότητά τους, κι εκεί θα δείξω σεβασμό, φτάνει να καταλαβαίνουν κι αυτοί τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμπεριφορά τους. Να μην προκαλούν φανατισμό. Προσωπικά, έχω αντιληφθεί από νωρίς τη δύναμη των σόσιαλ μίντια και τα χρησιμοποιώ πολύ. Αυτοσαρκάζομαι, κάνω χιούμορ, άμα έχω κάτι να πω θα το πω, αλλά δεν προσπαθώ να επηρεάζω ποτέ τον κόσμο αρνητικά. Με τον κόσμο θα συνεχίσω να επικοινωνώ και ονλάιν, όπως και πριν, πόσω μάλλον τώρα με την νέα εκπομπή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ