Ποιος οργανώνει αυτά τα ωραία πράγματα στην Αμμόχωστο;

Γράψαμε πρόσφατα για όμορφες πρωτοβουλίες, όπως αυτή εδώ και αυτή εδώ, που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή Αμμοχώστου και φέρνουν κοντά ανθρώπους και από τις δύο πλευρές του συρματοπλέγματος. Ποιος βρίσκεται πίσω από όλα αυτά;

 


Article featured image
Article featured image

Το δικοινοτικό πρόγραμμα RENEWAL στηρίζεται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNDP-ACT Cyprus) και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα  επικεντρώνεται στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου καθώς και στην γεωγραφική περιοχή που καλύπτει τη Δερύνεια, το Φρέναρος και τις Βρυσούλες.

Το πρόγραμμα στηρίζεται από τον Δήμο Δερύνειας και εστιάζεται σε τρεις τομείς.

Ο πρώτος είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο κοινότητες σε επίπεδο πολιτών, μέσω δικοινοτικών δραστηριοτήτων, που στοχεύουν στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο κοινότητες και στην προβολή των θετικών στοιχείων που προκύπτουν από τη συμφιλίωση.

Ο δεύτερος τομέας είναι η προώθηση και η υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Αμμοχώστου. Αυτή τη στιγμή, περίπου 40% των νέων των δύο κοινοτήτων στην Αμμόχωστο είναι άνεργοι/-ες. Ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες, το RENEWAL συνεργάζεται για τη διεξαγωγή σεμιναρίων με το Cypriot Enterprise Link (CEL), ένα κυπριακό οργανισμό που ειδικεύεται στη νεολαία και την επιχειρηματικότητα.

Ο τρίτος τομέας  με τον οποίον ασχολείται το RENEWAL είναι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην εντός των τειχών πόλης της Αμμοχώστου καθώς και στη Δερύνεια, το Φρέναρος και τις Βρυσούλες, μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα επιθυμεί να συμβάλλει στην ενίσχυση των οικονομικών δυνατοτήτων της περιοχής μέσω της ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και στην ενθάρρυνση της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο κοινοτήτων στην περιοχή της Αμμοχώστου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στις σελίδες:

UNDP-ACT

RENEWAL ON FACEBOOK

RENEWAL BLOG

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ