Ο κλόουν και η μουσικός που κάνουν ευτυχισμένα τα παιδάκια στην Κοφίνου

«Προτού ακόμα πάμε στην Κοφίνου το κεφάλι μου ήταν γεμάτο απορίες… Πώς θα επικοινωνήσουμε; Τι πρέπει να κάνω; Με το που πέρασα την είσοδο και είδα τα παιδιά, είχα ήδη τις απαντήσεις. Με ΑΓΑΠΗ, δίνοντας ΑΓΑΠΗ.

 


Article featured image
Article featured image

Ευχαριστίες στον Ερυθρό Σταυρό -την ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξής τους-, στους Monsieur Doumani και τον Mohammed Awwad, αφού χάρη σε αυτούς είχα την ευκαιρία να κάνω χαρούμενους κάποιους ανθρώπους, μετατρέποντας πρόσωπα συννεφιασμένα σε χαμογελαστά πρόσωπα»

Η Ελενίτσα Γεωργίου Κυβερνήτη είναι μουσικός, μουσικοπαιδαγωγός και αφηγήτρια ιστοριών-παραμυθιών. Εδώ και μερικές βδομάδες, και έπειτα από μια συναυλία που έκαναν οι Monsieur Doumani στο «1984 Restaurant&Bar», στην κατεχόμενη Λευκωσία, μαζί με τους Drumble Beats και τον Radio Pangea - Music Unites The World, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ακριβώς τα έσοδα της συναυλίας έτσι ώστε να πραγματοποιούν εργαστήρια μουσικής και θεάτρου για μικρά παιδιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Κοφίνου. Μαζί με την Ελενίτσα είναι και ο Παλαιστίνιος Mohammed Awwad, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως θεατρικός δημιουργός και πολίτης του κόσμου!

Μόλις πριν από μερικές ώρες, ο Mohammed έκανε share στο facebook ένα άλμπουμ φωτογραφιών από τον καταυλισμό στην Κοφίνου, συνοδεύοντάς τις με το πιο κάτω σχόλιο:

«Μοιράζομαι μαζί σας τη δουλειά μου ως κλόουν στον προσφυγικό καταυλισμό της Κοφίνου, με την εξαιρετική συνεργάτη μου Ελενίτσα Γεωργίου Κυβερνήτη.

Καθώς οι πρόσφυγες ανεβαίνουν στην Ευρώπη, από τη Συρία και από άλλες χώρες, η Κύπρος έχει λάβει το μερίδιο που της αναλογεί στη φιλοξενία τους. Ο κυπριακός λαός έχει αποδείξει ότι έχει ανοικτή καρδιά, απλώνοντας τα χέρια για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Οι ‘καλλιτέχνες της Αφροδίτης’, όπως μου αρέσει να τους αποκαλώ, προσφέρουν καθημερινή υποστήριξη και κάνουν το καθήκον τους για αυτά τα παιδιά, τα οποία ‘βομβαρδίζονται’ από τα χαμόγελα των Κύπριων κλόουν, μουσικών, χορευτών, καλλιτεχνών και πολλών άλλων.

Ως ένας ταπεινός κλόουν, υποκλίνομαι σε σένα Κύπρος».

 



 

Ο Mohammed και η Ελενίτσα κάνουν τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους ευτυχισμένους, και όπως χαρακτηριστικά γράφει η κυρία της παρέας στο facebook «Θα τα κάνουμε για πολύ καιρό ακόμα!».

«Κάνουμε μουσική και θεατρικά για ηλικίες 2,5 - 5 χρόνων, αλλά επίσης διασκεδάζουμε με τους γονείς που έχουν ανάγκη να χαμογελάσουν αλλά και να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους μέσω των τεχνών. Συνήθως, χρησιμοποιούμε εσωτερικούς χώρους, αλλά λόγω του ότι η φύση εκεί είναι απίθανη, σήμερα παίξαμε έξω στον ήλιο αφού αυτό ήταν και επιθυμία των ίδιων των παιδιών.

Μια μέρα θα ‘ταν ωραία να γίνει και ένα τεράστιο πικ νικ για όλους, ακριβώς έξω από τις εγκαταστάσεις. Η φύση εκεί είναι πανέμορφη. Όταν ξυπνά η κάθε οικογένεια, βλέπει καταπράσινα λιβάδια, μικρούς λόφους με θάμνους και γαλάζιο ουρανό».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ