6 (καλοί) λόγοι για να ψηφίσεις τους Monsieur Doumani

Οι Monsieur Doumani είναι προτεινόμενοι για «Καλύτερο Γκρουπ» στα διεθνή μουσικά βραβεία Songlines 2016!

 


Article featured image
Article featured image

«Αν θέλετε μπορείτε να μας στηρίξετε, ψηφίζοντας μας ΕΔΩ» γράφουν οι ίδιοι στον προσωπικό τους λογαριασμό στο facebook.



Εμείς θα προσπαθήσουμε να απαριθμήσουμε τους λόγους γιατί θα πρέπει να το κάνεις. Γιατί αξίζει να τους υποστηρίξεις...

 

1. Είναι ίσως το μοναδικό εγχώριο συγκρότημα - καλλιτέχνης που κυριολεκτικά διαπρέπει στο εξωτερικό, με περιοδείες σε ευρωπαϊκές χώρες (πολύ πρόσφατα έπαιξαν στην Αγία Πετρούπολη), συμμετοχή σε μεγάλα φεστιβάλ με πρώτο και καλύτερο το WOMAD, ή τα Songlines Encounters και Sommarscen Malmo, διακρίσεις (με υποψηφιότητες και βραβεύσεις) σε διεθνούς κύρους διαγωνισμούς όπως καλή ώρα τα μουσικά βραβεία Songlines, ενώ και οι κριτικές που πήραν για τη δουλειά τους από τους «Guardian», το γαλλικό περιοδικό «Les InRocks» και το μουσικό περιοδικό «fRoots» αποτελούν σίγουρα σημείο αναφοράς για τη μπάντα.

Κεντρική φωτογραφία: Από τη συμμετοχή στο WOMAD, τον Ιούλη του '14 (πίσω η Ευθυμία και η Κλειώ μαγειρεύουν αφέλια και πουργούρι)

 



 

2. Ο νέος τους δίσκος, «Sikoses», στις 9 Δεκεμβρίου βρέθηκε στο No.4 του Top50 για το 2015, στο Transglobal World Music Chart, ενώ μόλις χθες, στις 28 Δεκεμβρίου, το PopMatters τον συμπεριέλαβε στην κατηγορία «The Best World Music of 2015».

 

3. Δεν χάνουν την ευκαιρία να αποδεικνύουν συνεχώς πως πίσω από τη σπουδαία μπάντα βρίσκονται άτομα κοινωνικά ευαισθητοποιημένα, βρίσκονται ενεργοί πολίτες. Πολύ πρόσφατα βρέθηκαν στο Προεδρικό για τη διαμαρτυρία στο πλαίσιο της προσπάθειας να διαφυλαχτεί ο Ακάμας, αλλά και να ανακηρυχθεί ολόκληρη η περιοχή σε Πάρκο Βιόσφαιρας της UNESCO. Μάλιστα, το ίδιο βράδυ, στο πλαίσιο μια συναυλίας τους στο Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης, ανάρτησαν πάνω από τη σκηνή ένα ευδιάκριτο πανό που έγραφε «Save Akamas».

 

4. Επίσης, τον προηγούμενο Νοέμβριο, έδωσαν ως χορηγία για εργαστήρια μουσικής και θεάτρου για τα μικρά παιδιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Κοφίνου, όλα τα χρήματα που μαζεύτηκαν από τη συναυλία που έκαναν μαζί με τους Drumble Beats, τον Radio Pangea - Music Unites The World, στο 1984 Restaurant & Bar.

 

5. Η συμμετοχή τους στο νέο «Τεμπέλη Δράκο» του Γιώργου Χατζηπιερή, με το τραγούδι «Έναν τζι έναν», αποτελεί από μόνη της έναν πολύ καλό λόγο για να πάρεις τον εξαιρετικό αυτό (παιδικό) δίσκο. Ένα τραγούδι στην κυπριακή διάλεκτο, γραμμένο με χιούμορ και σαρκαστική διάθεση, με μουσική απόλυτα κυπριακή που θα σε κάνει να χαμογελάσεις αφού φέρνει θύμησες και μνήμες απ’ τα παλιά -ένα μεγάλο ‘μπράβο’ και στον Μάριο Τακούσιη που το ενορχήστρωσε. Ένα τραγούδι που το ακούνε το ίδιο ευχάριστα παιδιά και μεγάλοι. Περιττό να αναφερθούμε στην ιδιαίτερη ερμηνεία των Monsieur Doumani που το απογειώνει!

 

6. Χωρίς αμφιβολία, η προσέγγισή των Monsieur Doumani και κατ’ επέκταση η μουσική τους τιμά την κυπριακή παράδοση, ενώ ταυτόχρονα την εξελίσσει με απόλυτο σεβασμό.

 

Αν θέλεις μπορείς να ψηφίσεις ΕΔΩ έτσι ώστε να αναδείξουμε τους Monsieur Doumani ως «Καλύτερο Γκρουπ» στα διεθνή μουσικά βραβεία Songlines 2016!



Γνώρισε καλύτερα τη μπάντα μέσω του πιο κάτω ντοκιμαντέρ:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ