Όλα από λεμόνι [Φεστιβάλ Λεμονιού στο Menton]

Το φεστιβάλ λεμονιού διεξάγεται κάθε Φεβρουάριο στην πόλη Menton της Γαλλίας. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιόμορφα φεστιβάλ του κόσμου με παράδοση δεκαετιών.

 


Διαρκεί 15 ημέρες και οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν γιγαντιαίες κατασκευές φτιαγμένες από λεμόνι, μουσικά συγκροτήματα και διάφορες εκδηλώσεις για μικρά και… μεγάλα παιδιά.

Το λεμόνι είναι το σύμβολο της πόλης του Μεντόν. Πρόκειται για το έμβλημα της πόλης που είναι πλέον συνδεδεμένη με το motto «Η πόλη μου είναι κήπος».

Η μικρή πόλη είναι πλέον παγκοσμίως γνωστή χάρη σε αυτό το φεστιβάλ. Το λεμόνι σαν σύμβολο περιλαμβάνει χρώμα, συναίσθημα, άρωμα και οικολογική συνείδηση.

Το όλο φεστιβάλ κοστίζει 8 εκ. γαλλικά φράγκα αλλά είναι στην ουσία αυτοχρηματοδοτούμενο αφού οι εισπράξεις ξεπερνούν κατά πολύ το κόστος. Να τα βλέπουμε κι εμείς αυτά και να παραδειγματιζόμαστε!

Πρώτη φορά διοργανώθηκε το 1896. Έκτοτε το επισκέφτηκαν πολλοί βασιλιάδες, δούκες και πριγκίπισσες. Το 1934 ονομάστηκε και επίσημα «Η γιορτή του λεμονιού». Για δεκαετίες το Μεντόν ήταν ο βασικός παραγωγός λεμονιών της Ευρώπης.
Σχετικα

Εργαστήρι σπέρματος ταύρων πήρε φωτιά και η πόλη «ντύθηκε» στα λευκά

Το Σάββατο (21/9) κάτι πολύ ενδιαφέρον θα γίνει στο The Mall of Cyprus

«Πνάσε. Ούλλα εννά παν καλά»

5 εικόνες από τους κυπριακούς δρόμους που θα ζήλευε ακόμα και ο τύπος με τη φόρμουλα

Ρώσοι ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για να σώσουν τον κόσμο από εθισμούς και περιστασιακό σεξ

Η ανακοίνωση του Στέφανου Τσιτσιπά για τα social media (που ξάφνιασε)