Όλα από λεμόνι [Φεστιβάλ Λεμονιού στο Menton]

Το φεστιβάλ λεμονιού διεξάγεται κάθε Φεβρουάριο στην πόλη Menton της Γαλλίας. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιόμορφα φεστιβάλ του κόσμου με παράδοση δεκαετιών.

 


Article featured image
Article featured image

Διαρκεί 15 ημέρες και οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν γιγαντιαίες κατασκευές φτιαγμένες από λεμόνι, μουσικά συγκροτήματα και διάφορες εκδηλώσεις για μικρά και… μεγάλα παιδιά.

Το λεμόνι είναι το σύμβολο της πόλης του Μεντόν. Πρόκειται για το έμβλημα της πόλης που είναι πλέον συνδεδεμένη με το motto «Η πόλη μου είναι κήπος».

Η μικρή πόλη είναι πλέον παγκοσμίως γνωστή χάρη σε αυτό το φεστιβάλ. Το λεμόνι σαν σύμβολο περιλαμβάνει χρώμα, συναίσθημα, άρωμα και οικολογική συνείδηση.

Το όλο φεστιβάλ κοστίζει 8 εκ. γαλλικά φράγκα αλλά είναι στην ουσία αυτοχρηματοδοτούμενο αφού οι εισπράξεις ξεπερνούν κατά πολύ το κόστος. Να τα βλέπουμε κι εμείς αυτά και να παραδειγματιζόμαστε!

Πρώτη φορά διοργανώθηκε το 1896. Έκτοτε το επισκέφτηκαν πολλοί βασιλιάδες, δούκες και πριγκίπισσες. Το 1934 ονομάστηκε και επίσημα «Η γιορτή του λεμονιού». Για δεκαετίες το Μεντόν ήταν ο βασικός παραγωγός λεμονιών της Ευρώπης.




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ