Τα βασικά προβλήματα της Λευκωσίας [σύμφωνα με τον Γιωρκάτζη]

Ποια πιστεύει ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης πως είναι τα κυριότερα προβλήματα της Λευκωσίας;


Mιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος ανέφερε ως πρώτο πρόβλημα την οδική καθαριότητα λέγοντας πως για το 2015 θα προσληφθούν 5 νέοι οδοκαθαριστές και έχουν προγραμματιστεί αυξημένες ώρες οδοκαθαρισμού της πόλης με σάρωθρο.

Ως δεύτερο πρόβλημα έθεσε την κατάσταση των πεζοδρομίων, σημειώνοντας πως μετά από 3 χρόνια οικονομικής περισυλλογής ο Δήμος έχει εξασφαλίσει δανεισμό από ευρωπαϊκές τράπεζες για να αρχίσουν 4 νέα συμβόλαια δημιουργίας και βελτίωσης οδικών υποδομών, κατασκευής πεζοδρομίων και οχετούς όμβριων υδάτων. Θα διεξαχθούν έργα σε σύνολο 57 οδών στις περιοχές Παλλουριώτισσας, Κωνσταντίνου και Ελένης, Καϊμακλίου, Αγίου Ανδρέα και Αγίων Ομολογητών.

Τρίτο πρόβλημα αποτελεί η Πλατεία Ελευθερίας, οι εργασίες της οποίας έχουν ξεκινήσει, ενώ ένα τέταρτο και πολύ σημαντικό πρόβλημα και πρόκληση είναι η τροχαία κίνηση και οι συγκοινωνίες.

 Όπως είπε, στις 22 Δεκεμβρίου 2014 υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια 13 μικρών ευέλικτων λεωφορείων για την εξυπηρέτηση του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας και σύνδεσή του με κύρια σημεία του αστικού κέντρου έξω από τα τείχη. Κύριος στόχος είναι η σταδιακή απεξάρτηση από τη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου για τη διακίνηση στην πόλη εντός των τειχών.

Ο Δήμαρχος συνέχισε καταγράφοντας ως τέταρτο πρόβλημα τους χώρους στάθμευσης, σημειώνοντας πως προχώρησε σε συγκεκριμένα μέτρα για επίλυσή του μέσω αύξησης των χώρων αυτών.

Όπως είπε, έχουν δημιουργηθεί στην πόλη 7 νέοι δημοτικοί χώροι συνολικής χωρητικότητας 230 θέσεων, ενώ έχει αναβαθμιστεί ο χώρος στάθμευσης στην οδό Κωστή Παλαμά (παρά την Ελληνική Πρεσβεία) προσθέτοντας ακόμη 100 θέσεις στάθμευσης στην πόλη. Πολύ σύντομα θα λειτουργήσει δημοτικός χώρος στάθμευσης στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντωνίου, ενώ παράλληλα, ο Δήμος διεκδικεί την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στη Λεωφόρο Ομήρου ως μέρος του έργου της Πλατείας Ελευθερίας.


Σχετικα

Εργαστήρι σπέρματος ταύρων πήρε φωτιά και η πόλη «ντύθηκε» στα λευκά

Το Σάββατο (21/9) κάτι πολύ ενδιαφέρον θα γίνει στο The Mall of Cyprus

«Πνάσε. Ούλλα εννά παν καλά»

5 εικόνες από τους κυπριακούς δρόμους που θα ζήλευε ακόμα και ο τύπος με τη φόρμουλα

Ρώσοι ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για να σώσουν τον κόσμο από εθισμούς και περιστασιακό σεξ

Η ανακοίνωση του Στέφανου Τσιτσιπά για τα social media (που ξάφνιασε)