Βιβλιομουρμούρα #17: Η Αλίκη στη χώρα των ψεμάτων, Ελένη Δαφνίδη

«Έσκασα σαν καρπούζι στο έδαφος. Ξεκίνησα σαν άνθρωπος, έπεσα σαν φρούτο και κατέληξα φυτό. Ωραία τα κατάφερα».

Όταν αρχίζει έτσι βιβλίο της Ελένης Δαφνίδη, περιγράφοντας κατά τ’ άλλα ένα τραγικότατο περιστατικό, ξέρεις ότι η συγγραφέας είχε κέφια όταν έγραφε! Πολλά κέφια!



 


Article featured image
Article featured image

Γράφει η Μαρία Πιριπίτση

 

Γρήγορο, απολαυστικό, ξεκαρδιστικό, ζωντανό, χορταστικό, απλά υπέροχο! Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να γελάσω τόσο πολύ με ένα βιβλίο. Για μένα είναι αναμφισβήτητα το ωραιότερο βιβλίο που έχω διαβάσει, γελώντας μέχρι δακρύων από την πρώτη σελίδα μέχρι την τελευταία.

Μετά από μια δύσκολη βδομάδα, έκρινα ότι μόνο με Δαφνιδοθεραπεία θα ξεχαστούμε για λίγο.

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή. Απλό το θέμα. Δε σταματάς να γελάς. Ένα βιβλίο με καυστικό και εύστοχο χιούμορ, που εμπνέει και διασκεδάζει. Οτιδήποτε άλλο σας πω είναι  περιττό. Μια δοκιμή θα σας πείσει .

Με τα λεφτά μπορείς να βρεθείς παντού. Στη Χαβάη, στο Κανκούν, στις Μπαχάμες ή, στη δική μου περίπτωση, στον πάτο ενός σιντριβανιού. Το αναπάντεχο αυτό ταξίδι μού προσέφεραν ως δώρο γενεθλίων ο βασιλιάς των απατεώνων κι αξιολάτρευτος πατριός μου, Κωνσταντίνος, και η ακόμα πιο αξιολάτρευτη κόρη του, η πριγκίπισσα της σιλικόνης Ισαβέλλα. Και παρ’ ότι φαινομενικά οργάνωσαν το τέλειο έγκλημα, ώστε να με βγάλουν απ’ τη μέση και να περάσει στα χέρια τους η τεράστια περιουσία μου, για κακή τους τύχη κατάφερα να κρατηθώ στη ζωή. Ή σχεδόν στη ζωή… Καλωσορίσατε στον κόσμο μου! Είμαι η Μυρτώ, είμαι σε κώμα και σκοπεύω να μείνω στην Ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που θα επιχειρήσει να ξεσκεπάσει την απόπειρα δολοφονίας που έγινε εις βάρος του, όντας φυτό. Μην το γελάτε. Υπάρχει τρόπος…

Γιατί το να είσαι σε κώμα έχει και τα καλά του, μη νομίζετε. Έχεις όλο το χρόνο στη διάθεση σου να αναπολήσεις ολόκληρη τη ζωή σου μέρα προς μέρα. Κυριολεκτικά. Η μόνη σου διέξοδος απ’ την πλήξη, αφού δεν μπορείς να κινήσεις δακτυλάκι, είναι τα όνειρα. Ω, ναι, μπορείς να ονειρεύεσαι ακόμα. 

Και το πιο σημαντικό μέσα σ’ όλο αυτό το παράλογο, γνωρίζεις και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι που σ’ έφεραν σε αυτή εδώ την κατάσταση. Ο ισχυρότερος λόγος για τον οποίο κάποια στιγμή θα ξυπνήσεις. Η εκδίκηση. Ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Τίποτα πιο παρακινητικό από την εκδίκηση. Αυτή και το παγωτό σοκολάτα.

Απλά πίστεψε στο ακατόρθωτο, μόνο έτσι θα σου συμβεί. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ