Ποιος βρίσκει σήμερα ένα πορτοφόλι στον δρόμο και το επιστρέφει στον κάτοχό του;

Το ερώτημα «τι κάνεις όταν βρεις ένα πορτοφόλι με μερικές χιλιάδες ευρώ στο δρόμο;» σίγουρα δεν είναι εύκολο. Αυτό φυσικά δεν ισχύει πάντα, αφού σε κάποιες περιπτώσεις και για συγκεκριμένους ανθρώπους, η απάντηση είναι πολύ απλή: Το παραδίδεις στην αστυνομία, ή στον κάτοχό του απ’ ευθείας αν έχεις ένδειξη ή στοιχεία για το ποιος μπορεί να είναι αυτός.

 


Article featured image
Article featured image

Σκέφτονται όμως όλοι έτσι;

Στην προκειμένη περίπτωση, ο συμπολίτης μας που το βρήκε, σκέφτηκε ακριβώς έτσι. Ο λόγος για τον Κ. ο οποίος βρήκε το πορτοφόλι στη μέση του δρόμου και πήρε αμέσως τηλέφωνο τον κάτοχό του (είχε βρει το τηλέφωνό του σε ένα έγγραφο που βρισκόταν μέσα) για να του το επιστρέψει.

Την είδηση μετέφερε στο facebook, μέσω ενός post, ο Π., ο ίδιος ο κάτοχος του πορτοφολιού, θέλοντας προφανώς να ευχαριστήσει δημόσια τον άνθρωπο που μας υπενθυμίζει πως υπάρχει ακόμα ανθρωπιά ανάμεσά μας.

 

Αυτούσιο το μήνυμα όπως έγινε post στο facebook:

«Μέσα στην κρίση βλέπεις ότι τελικά δεν χάθηκε η ανθρωπιά. Απίστευτο συναίσθημα, που με συγκίνησε. Σήμερα έχασα το πορτοφόλι μου με τις εισπράξεις δύο ημερών. Μετά από 5 λεπτά με παίρνει ένας νεαρός 25-30 χρόνων, κάποιος Κ. και μου λέει ότι βρήκε το πορτοφόλι μου στη μέση του δρόμου και να πάω να το πάρω. Ο Κ. είναι υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, φτιάχνει θερμάνσεις, aircondition και ότι άλλο μπορεί για να ζήσει. Από το πορτοφόλι μου δεν έλειπε τίποτα. Έβγαλα λεφτά να του δώσω και δεν δέχτηκε μα πάρει τίποτα. Τελικά συμφωνήσαμε να έρθει να μου κάνει σέρβις τα aircondition μου στο σπίτι. Τον ευχαριστώ δημόσια διότι μου έδειξε ότι η ανθρωπιά στην Κύπρο υπάρχει ακόμα. Εγώ προσωπικά ήμουν απογοητευμένος με πολλούς στην Κύπρο που μου χρωστούν και παίζουν πελλό εδώ και χρόνια. Κάποιοι σπουδαίοι τύποι με τα ωραία τους τα αυτοκίνητα και την ψευτιά στο στόμα. Κ. μπράβο, σε ευχαριστώ. Όσοι φίλοι μου μπορούν και θέλουν να δώσουν δουλειά στο άνθρωπο αυτό ας το κάνουν διότι είναι σπουδαίος Κύπριος! Ευγενικά του υποκλίνομαι».

 

* Για ευνόητούς λόγους δεν δημοσιεύουμε τα δύο ονόματα, αν και σίγουρα όλο και κάπου θα πετύχετε το post στο facebook αυτές τις μέρες, αφού ήδη έχει γίνει viral. Επειδή τυγχάνει όμως να γνωρίζουμε προσωπικά των Κ. που βρήκε το πορτοφόλι, θα θέλαμε να προσθέσουμε πως η παιδεία και η ανατροφή του είναι αυτά που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη, αλλά και πως παράλληλα με την δουλειά του, που αναφέρεται πιο πάνω (ο Π. πόσταρε μάλιστα και μια φωτογραφία με τα στοιχεία του Κ., τηλέφωνα κλπ), ο Κ. φοιτά σε μια από τις μεγάλες δραματικές σχολές του νησιού. Οπότε, σίγουρα ο πολιτισμός είναι στο DNA του. Μόνο ένας πολιτισμένος άνθρωπος, εξάλλου, βρίσκει μερικές χιλιάδες ευρώ στον δρόμο και τις επιστρέφει εκεί που ανήκουν, σε αυτόν που τις έχει δουλέψει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ