Tempier και Schneitter οι κορυφαίοι ποδηλάτες [στα αρχαία της Αμαθούντας]

Ο Γάλλος Stephane Tempier και η Ελβετίδα Nathalie Schneitter ήταν οι θριαμβευτές στο μονοήμερο Sunshine Cup 2 - Αμαθούντα, που διεξήχθη την Κυριακή 8 Μαρτίου και με το οποίο ολοκληρώθηκε ο διεθνής αγώνας ορεινής ποδηλασίας.


Article featured image
Article featured image

Θυμίζουμε ότι το τετραήμερο από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι 1 Μαρτίου, διεξήχθη σε Λεύκαρα, Λυθροδόντα και Καπέδες το Sunshine Cup 1 - Αυξέντεια.

Με τη νίκη τους στο stage της Κυριακής 8 Μαρτίου, οι Tempier και Schneitter, εξασφάλισαν παράλληλα και τη συνολική πρωτιά στο Κύπελλο Sunshine, αφού είχαν μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από τα Αυξέντεια και την Αμαθούντα.

Ο αγώνας την Κυριακή ήταν εντυπωσιακός, με τους ποδηλάτες να αγωνίζονται ανάμεσα στον αρχαιολογικό χώρο και δίπλα από τη θάλασσα.

Η δε τελετή απονομών έλαβε χώρα μέσα στο ναό του Απόλλωνα, αναδεικνύοντας έτσι την πλούσια ιστορία της Κύπρου στους ξένους επισκέπτες.

Έκπληξη από Schneitter

Η νίκη του Stephane Tempier στην κατηγορία αντρών ήταν αναμενόμενη. Επικράτησε κατά 13 δευτερόλεπτα του συμπατριώτη του Maxime Marotte, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Βέλγος Sebastian Carabin, 1 λεπτό και 29 δευτερόλεπτα πίσω από το νικητή. Από την άλλη, έκπληξη αποτέλεσε η νίκη της Nathalie Schneitter στη γυναικεία κατηγορία. Η 28χρονη από την Ελβετία πήρε την πρωτιά με χρόνο 1 ώρα, 27 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, τερματίζοντας 38’’ μπροστά από τη δεύτερη Elisabeth Osl από την Αυστρία και 42’’ από την Anne Terpstra από την Ολλανδία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ