«Σχεδιάστρια της χρονιάς» η Ελληνίδα Μαίρη Κατράντζου

Είναι η «βασίλισσα» των prints. Αυτό έχουν αποφανθεί εδώ και χρόνια οι άνθρωποι της σύγχρονης μόδας. Και η Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου επιβεβαιώνει κάθε σαιζόν με μία διαφορετική συλλογή τον τίτλο της. Και ως ανεξάρτητη δημιουργός η οποία δε βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα κάποιου μεγιστάνα της πολυτέλειας κάνει ό,τι της έρθει ως έμπνευση.

 


Αυτή τη δημιουργική  ελευθερία της Κατράντζου επιβράβευσε το αγγλικό παράρτημα του συστήματος της μόδας που έχει δημιουργήσει βραβεία με τίτλο BFC/Vogue Designer Fashion Fund.

Η επιτροπή του βραβείου επέλεξε για το 2015 τη Μαίρη Κατράντζου ως «Σχεδιάστρια της χρονιάς».

Η ίδια δήλωσε ότι  το συνοδευτικό ποσό των 200.000 στερλινών  θα το χρησιμοποιήσει με σύνεση για να αναπτύξει την επωνυμία της και πέρα από την Αγγλία. Μάλιστα σκοπεύει να ανοίξει στο Λονδίνο το πρώτο της κατάστημα και να προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους.

Από το 2008 που η Μαίρη Κατράντζου έδειξε τις πρώτες της συλλογές θεωρείται ένα από τα  ονόματα που έχουν καταλάβει το νόημα της σύγχρονης μόδας. Τουλάχιστον εκείνη μπορεί να δουλεύει τις ιδέες της , πάνω σε εικόνες και υλικά και να τα εφαρμόζει σε ρούχα που ξαφνιάζουν το βλέμμα. Είτε τα φοράνε οι κυρίες των κόκκινων χαλιών είτε τα ποθούν οι bloggers και όσες την ακολουθούν στο instagram  και το twitter για να φαντασιώνονται εξαιρετικές περιστάσεις εμφάνισής τους.

 


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ