«Voicing stories» στο επερχόμενο Φεστιβάλ Ξαρκής

Ένα project συνεργασίας με πρωτοβουλία του MKO Ξαρκής και του Cypriot Puzzle, το οποίο οραματίζεται να φέρει κοντά ανθρώπους διαφορετικών γενιών και να τους βοηθήσει να αντιληφθούν ότι ο καθένας μπορεί να είναι μία πηγή γνώσης και ιστορίας.



 


Article featured image
Article featured image

Η βασική ιδέα είναι η συλλογή διαφόρων αφηγήσεων προφορικής ιστορίας και η δημιουργία ενός ψηφιακού αρχείου το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς όπως η ακαδημαϊκή έρευνα και η καλλιτεχνική έκφραση.

Το project περιστρέφεται γύρω από πέντε θεματικές κατηγορίες με μία σειρά από πιθανά ζητήματα για την καθεμιά.

Η μέθοδος που θα ακολουθηθεί, είναι η συλλογή των ιστοριών σε κοινωνικό και ανοιχτό επίπεδο, όπου νέοι άνθρωποι θα ενθαρρύνονται και θα διευκολύνονται στο να λάβουν συνεντεύξεις και να καταγράψουν τις διηγήσεις των μεγαλύτερων συγγενών τους. Αυτή διαδικασία μπορεί να καταγραφεί σε συσκευές όπως τα έξυπνα τηλέφωνα και να κοινοποιηθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων.


Το εργαστήρι του Voicing Stories θα πραγματοποιηθεί το διήμερο (Σαβ/κο) 11 & 12 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτό για όλους.


Οι συμμετέχοντες θα χρειαστούν αποκλειστικά και μόνο μία συσκευή καταγραφής, όπως τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ κανένα υπόβαθρο ή ειδική ικανότητα δεν είναι απαραίτητα. Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να οργανωθεί μία πρώτη δοκιμή για το κύριο project με το να καλεστούν οι συμμετέχοντες να πάρουν σύντομες συνεντεύξεις από τους ανθρώπους στο χωριό, πάνω σε συγκεκριμένο θέμα και να καταγράψουν τις διηγήσεις τους.

Την δεύτερη μέρα του σεμιναρίου θα επιθεωρηθούν οι καταγεγραμμένες διηγήσεις και θα αξιολογηθεί η διαδικασία της συνέντευξης με σκοπό να αναγνωριστούν τα σημεία τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα μελλοντικό οδηγό, ο οποίος θα διαμοιραστεί σε οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει στο κύριο πρόγραμμα.

Η θεματική κατηγορία θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνο.

 

Μέρος 1ο: 11 Ιουλίου, στις 11:00

Μέρος 2ο: 12 Ιουλίου, στις 16:00


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ