Ο frontman των Franz Ferdinand τραγουδά «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν»

Όταν ο Alex Kapranos γνώρισε την αποθέωση στο Barbican Centre του Λονδίνου, τραγουδώντας Μάρκο Βαμβακάρη.

 


Article featured image
Article featured image

Η ελληνική καταγωγή του Alex Kapranos, του δανδή ηγέτη των Franz Ferdinand (οι οποίοι πρόσφατα, μαζί με τους θρυλικούς Sparks, κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ ως FFS), είναι γνωστή.

Οι ρίζες του στα Μανιάτικα της Νίκαιας, οι διακοπές που κάνει τα καλοκαίρια στη Μάνη, ακόμα και το γκρουπ που είχε όταν ήταν ακόμα άσημος και λεγόταν The Karelia. Μέχρι και η πρώην κοπέλα του, η Eleanor Friedberger των The Fiery Furaces, για την οποία έγραψε και το «Eleanor put your boots on» στον δεύτερο δίσκο των FF είναι ελληνικής καταγωγής.

O Kapranos όχι μόνο δεν ξεχνά τις ρίζες του Έλληνα πατέρα του, αλλά φροντίζει να τις γιορτάζει/διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία. Το παρακάτω βίντεο είναι σίγουρα μία από τις κορυφαίες «ελληνικές» στιγμές του…

Το στιγμιότυπο είναι από το προχθεσινό tribute στον Μάρκο Βαμβακάρη που οργάνωσε το Ελληνικό Φεστιβάλ, στο Barbican Centre του Λονδίνου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λίνας Νικολακοπούλου. Εξαιρετική στιγμή είναι επίσης και η ανταλλαγή φιλοφρονήσεων με τον Γιάννη Κότσιρα.

 


Πηγή: Popaganda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ