Red Bull Air Race: O Arch νικητής της μάχης στην Κροατία

Ο Αυστριακός Hannes Arch νίκησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην αερομαχία του Rovinj, στον πιο συναρπαστικό αγώνα στην ιστορία του σπορ.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Arch επικράτησε σε μία συγκλονιστική κόντρα ανάμεσα στους κορυφαίους πιλότους του κόσμου, με παράλληλο αντίπαλο τους μεταβαλλόμενης κατεύθυνσης ανέμους που έπνεαν στην Αδριατική, που «λούζει» το Rovinj της Κροατίας.

Ο Αυστριακός ανέκαμψε με στιλ μετά τις κακές του εμφανίσεις στις δοκιμαστικές πτήσεις και τις κατατακτήριες δοκιμές. Με τη νίκη του στον τρίτο γύρο της σεζόν, μετέτρεψε το οκτώ στάσεων Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race σε μία κόντρα κορυφής για τρεις!

Ο Τσέχος Martin Sonka ήταν δεύτερος, στο καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο θεσμό όπου τα αεροπλάνα αναπτύσσουν ταχύτητες της τάξης των 370 km/h! Ακολούθησε ο Αυστραλός Matt Hall που βρέθηκε για τρίτο συνεχόμενο αγώνα στο βάθρο.

«Είναι μία ξεχωριστή νίκη», είπε ο Arch, συγκινημένος από την στήριξη που είχε από τους συμπατριώτες του αλλά και την οικογένειά του, που βρέθηκαν στις Δαλματικές Ακτές. «Δεν ξεκίνησα καλά αλλά είχα σωστές γραμμές και προσπάθησα να επικεντρωθώ στις δικές μου πτήσεις και όχι των άλλων.

 



 

Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα στην Κροατία, μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό». Ο Arch ήταν μόλις ενδέκατος πριν από δύο εβδομάδες, στην Chiba της Ιαπωνίας.

Ο Βρετανός Paul Bonhomme που ήταν ταχύτερος όλων στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά περιορίστηκε στην όγδοη θέση στον αγώνα και ο Hall, ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Έχουν από 25 πόντους, την ώρα που η νίκη εκτόξευσε τον Arch από την έβδομη, στην τρίτη θέση, με 17 πόντους στο ενεργητικό του. Αυτή ήταν η δέκατη νίκη του στο ταχύτερο μηχανοκίνητο σπορ πλανήτη.

Το εντυπωσιακό θέαμα παρακολούθησε από κοντά ο Felix Baumgartner που το 2012 είχε στραμμένα πάνω του τα μάτια όλης της ανθρωπότητας, όταν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση, αναπτύσσοντας ταχύτητα 1.357,6 χλμ/ώρα (1.25 Mach) μετά την πτώση του από αερόστατο που είχε σκαρφαλώσει σε ύψος 38,9χλμ από τη Γη. Νωρίτερα, ο Daniel Ryfa από τη Σουηδία, είχε επικρατήσει στον τρίτο αγώνα της σεζόν για το Challenger Cup – το θεσμό που δημιουργήθηκε για να αναδείξει την επόμενη γενιά πιλότων που θα μάχονται με το χρονόμετρο πραγματοποιώντας χαμηλές πτήσεις!

 



 

Τα αποτελέσματα της Κροατίας:

1. Hannes Arch (Αυστρία), 2. Martin Sonka (Τσεχία), 3. Matt Hall (Αυστραλία), 4. Michael Goulian (ΗΠΑ), 5. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία), 6. Matthias Dolderer (Γερμανία), 7. Pete McLeod (Καναδάς), 8. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία), 9. Nicolas Ivanoff (Γαλλία), 10. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία), 11. Kirby Chambliss (ΗΠΑ), 12. Peter Besenyei (Ουγγαρία), 13. Juan Velarde (Ισπανία), 14. Francois Le Vot (Γαλλία)

Η βαθμολογία:

1. Bonhomme 25 βαθμοί, 2. Hall 25, 3. Arch 17, 4. Lamb 12, 5. Dolderer 10, 6. Sonka 9, 7. McLeod 9, 8. Goulian 8, 9. Ivanoff 6, 10. Muroya 4, 111. Chambliss 2, 12. Besenyei 2, 13. Velarde 0, 14. Le Vot 0

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ