Εδώ δημιουργούνται όσα θα δεις στο Φάρμα Projekt [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε ένα ταξίδι του στην Αμερική, στη γειτονιά που έμενε, έβλεπε μια ταμπέλα με την ένδειξη «Children at Play». Η ταμπέλα μαρτυρούσε ότι εκεί υπάρχουν παιδιά που παίζουν και άρα τα αυτοκίνητα δεν θα ‘πρεπε να τρέχουν. Οι μόνοι που έπαιζαν όμως ήταν αυτός και η παρέα του. Τι κι αν ήταν 25+.

Η πινακίδα αυτή, όμως, του έδωσε έμπνευση να δημιουργήσει το Children at Play, πριν από 5 χρόνια περίπου, στη Βιοτεχνική Αγλαντζιάς. Ένα εργαστήρι που, έστω κι αν μοιάζει με ένα κοινό «πελεκανιό», καμιά σχέση δεν έχει.

 


Article featured image
Article featured image

Εκεί θα βρεις τον Μάικ Χριστοφίδη να δουλεύει. Θα τον βρεις κυρίως τα βράδια. Από αργά το απόγευμα μέχρι πολύ νωρίς το πρωί. Προτιμά να δουλεύει νύχτα, λέει. Πάντα δούλευε νύχτα.

Αν μπαίνοντας μέσα αποφασίσεις να του κάνεις την ερώτηση «είσαι πελεκάνος;» η απάντηση που θα λάβεις θα είναι σαφής και συνάμα αόριστη. «Δεν είμαι πελεκάνος. Κάνω πράγματα, Κάνω ότι μου έρθει. Υλοποιώ ιδέες που έχω και φτιάχνω πράγματα τα οποία ο κόσμος θα βρει είτε εδώ είτε διαδικτυακά. Δουλεύω αρκετά υλικά: πλαστικό, σίδερο, ξύλο. Ακόμα και ραπτική κάνω, αφού η μάνα μου έραβε οπότε και αυτό το έχω μέσα μου».

Μικρός, λέει, ήθελε να μάθει λίγο από όλες τις τέχνες έτσι ώστε να φτιάξει το σπίτι του μόνος του. Και να τελικά που του φάνηκαν χρήσιμα όλα αυτά που μάθαινε. «Μάθε τέχνη κι ασ’ τηνε» λέμε συνήθως... Ακόμα και η σπουδή του, που στην ουσία καμία σχέση δεν έχει με αυτό που κάνει σήμερα, αφού σπούδασε Τεχνολογία Ιατρικών Οργάνων, ο ίδιος λέει πως τον βοήθησε σε ορισμένες περιπτώσεις, αφού ακριβώς είχε να κάνει και αυτό με το τεχνικό κομμάτι κάποιων πραγμάτων.

 



«Τι σου αρέσει στη δουλειά σου;». «Μου αρέσει η ελευθερία που έχω. Δεν μου αρέσουν τα κουστούμια, δεν μου αρέσουν οι ‘περίεργες’ δουλειές, εδώ έχω την ελευθερία μου».

Φαίνεται όντως πως το απολαμβάνει. Το μηχανάκι του φραπέ για να κερνάει τους επισκέπτες, οι country μουσικές που έπαιζαν στον υπολογιστή, αλλά και ο διάχυτος ενθουσιασμός την ώρα που κόβει, βάφει ή κολλάει, είναι σίγουρα στοιχεία που το μαρτυρούν.

 



Αυτό το διάστημα δουλεύει εντατικά, λόγω Φάρμα Projekt, αφού αυτός μαζί με τους Αργύρη και Γιώργο αποτελούν τους Three Cocks Down, την ομάδα πίσω από το φεστιβάλ.

«Μπορεί το Φάρμα Projekt να διαρκεί μια μέρα μόνο, 12 ώρες, σίγουρα όμως χρειάζεσαι ένα χρόνο για να κάνεις όλα όσα απαιτούνται για το φεστιβάλ. Φέτος, θα υπάρχουν 4 stages μουσικής (διάβασε εδώ για το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στο οποίο ρόλο κράχτη θα έχει σαφώς ο Cayetano). Αυτό αυτόματα συνεπάγεται μεγαλύτερο χώρο (μάθε εδώ που θα γίνει το φετινό Φάρμα Projekt), πιο πολύ κόσμο να δουλεύει, πιο πολλά installations… Εξ ου και η δουλειά δεν μπορεί παρά να είναι πάντοτε ομαδική».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ