Πάφος: σινεμά στην παραλία και πανηγύρια στο κέντρο

Θερινό σινεμά στην παραλία και μουσικές, χορούς και θέατρα στο κέντρο της πόλης θα απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Πάφου αυτόν τον Αύγουστο.

 


Article featured image
Article featured image

Το «Πάφος2017» συνεχίζει το καλοκαιρινό του πρόγραμμα με το φεστιβάλ σινεμά «Seefest» που θα γίνει στην παραλία της Γεροσκήπου και με λαογραφικό διήμερο στην πλατεία Δημαρχείου στο κέντρο της πόλης.

 

06 – 26 Aυγούστου 2015

SEE FEST 2015 – ΓΕΥΣΤΙΚΟ... ΣΙΝΕΜΑ 

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της  Ευρώπης- Πάφος 2017 καθιερώνει αυτές τις κινηματογραφικές προβολές, θέλοντας να καλλιεργήσει τον ανοικτό κινηματογράφο στην Πάφο, κερδίζοντας κοινό και δημιουργώντας ένα καινούριο θεσμό που θα αναπτυχθεί στην πορεία προς το 2017. Από το 2014 στο πλαίσιο του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού και της ενότητας Ταξιδιώτες του Κόσμου, το Πάφος 2017 οργανώνει Σινεμά στην Παραλία  με προβολές ταινιών που φέτος φλερτάρουν με τη γαστρονομία, την κουζίνα, τον έρωτα και το στομάχι.

Οι προβολές θα γίνουν στη δημοτική παραλία της Γεροσκήπου «Ατλαντίδα», ξεκινούν στις 21:00, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Πρόγραμμα Προβολών

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

SOUL KITCHEN

Ο Έλληνας εστιάτορας Ζήνος είναι πολύ άτυχος. Το εστιατόριο του δεν πάει καλά, η γυναίκα που αγαπά μετακομίζει στη Σαγκάη και αυτός βρίσκεται κρεβατωμένος και αντιμέτωπος με τον αδελφό του που μόλις αποφυλακίστηκε και που δυστυχώς δεν μπορεί να ξεπεράσει το καταστροφικό πάθος του για το τζόγο. Μια βραβευμένη κωμωδία σε σκηνοθεσία του Fatih Akin. Ηθοποιοί: Αδάμ Μπουσδούκος, Μoritz Bleibtreu, κ.α.

2003/108’ Γερμανικά, Ελληνικά, Αγγλικά

 

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Ο Φάνης ξαναγυρίζει στην Πόλη, ύστερα από τριάντα χρόνια, για να δει τον άρρωστο παππού του. Το ταξίδι δίνει την αφορμή για αναδρομή στο παρελθόν, όταν ως παιδί στην Πόλη, μάθαινε τα μυστικά της μαγειρικής από τον παππού του και ζούσε τον πρώτο έρωτα με τη μικρή Σαϊμέ. Σκηνοθεσία Τάσου Μπουλμέτη, με τους Γιώργο Χωραφά, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Στέλιο Μάινα, Ρένια Λουιζίδου, Ταμέρ Καραντάλ και Τάσο Μπαντή.

2003/109’ Ελληνικά,Αγγλικά

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ο ΣΕΦ

Ο σεφ ενός πολυτελούς εστιατορίου συγκρούεται με έναν κριτικό γεύσης και κατόπιν με το αφεντικό του, ο οποίος και τον απολύει. Με παρότρυνση της πρώην γυναίκας του, επιστρέφει στο Μαϊάμι και ξεκινά τη δική του επιχείρηση: μια κινούμενη καντίνα με γκουρμέ φαγητό.

Σκηνοθεσία: Jon Favreau

Ηθοποιοί: Jon Favreau, Scarlet Johansonn

2014/114’ Αγγλικά

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ 30,5 ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ

Η ιστορία μιας οικογένειας Ινδών, οι οποίοι μετακομίζουν στη Νότια Γαλλία ανοίγοντας ένα ινδικό εστιατόριο, απέναντι από ένα ακριβό βραβευμένο με αστέρι Μισελέν, εστιατόριο πυροδοτώντας έτσι μια γαστρονομική μάχη μεταξύ των δυο «ανταγωνιστών». Σκηνοθεσία: Lasse Hallstrom. Ηθοποιοί: Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal, Charlotte Le Bon.

2014/122’ Αγγλικά, Γαλλικά, Ινδικά

 

Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

Ο Λαογραφικός ‘Ομιλος Κτήμα στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Συμμετοχής και του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού διοργανώνει λαογραφικό διήμερο σε μια λαογραφική διαδρομή της κυπριακής παράδοσης γεμάτη με ήχους, εικόνες και γεύσεις. H Κύπρος κουβαλά μια μακρά παράδοση μύθων και ιστοριών και  ιδιαίτερα η  περιοχή της Πάφου, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα π.Χ. Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας Μύθος & Θρησκεία αναδεικνύεται  η ένδοξη ιστορία, η κληρονομιά, ο πολιτισμός και η παράδοση που προσθέτουν στην διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Σκοπός της εκδήλωσης παράλληλα είναι η αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης της Πάφου – γνωστό ως «Κτήμα» και η καθιέρωσή της ως θεσμός.

Παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα με χορούς από την Κύπρο, τον Πόντο, την Κρήτη και την Ελλάδα, θέατρο σκιών, παραδοσιακά παιχνίδια και λαϊκές παραμυθίες όπως και παραδοσιακά εργαλεία, παραδοσιακά μουσικά όργανα, κυπριακά εδέσματα και τοπικοί οίνοι είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το λαογραφικό αυτό διήμερο.

Εναρξη 28/8 στις 18:00

Εναρξη 29/8 στις 11:00


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ