Οι γυναίκες στην τρίτη ηλικία είναι σεξουαλικά ενεργές

Οι περισσότεροι έχουμε ταυτίσει το σεξ συνδεδεμένο με τα νιάτα και τα νεαρά ζευγάρια. Κακώς.

 


Article featured image
Article featured image

Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως και στην τρίτη ηλικία οι γυναίκες παραμένουν σεξουαλικά ενεργές.

Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Petersburg, στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν περισσότερες από 2.100 Αμερικανίδες, από 28 έως και 84 ετών, με την πλειοψηφία να είναι άνω των 50 ετών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Annals of Family Medicine, έδειξαν πως έξι τις δέκα γυναίκες άνω των 60 ετών που έχουν σταθερή σχέση παραμένουν σεξουαλικά ενεργές.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες των 60 και 70 ετών έχουν επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης όμοια με αυτά των γυναικών που είναι στα 30 και τα 40.

Μάλιστα, το 62% ήταν σεξουαλικά ενεργές τους προηγούμενους έξι μήνες. Από αυτές που ήταν 60 ετών και άνω και είχαν μόνιμη σχέση, το 59% ήταν σεξουαλικά ενεργές. Όσες είχαν σύντροφο είχαν οκταπλάσιες πιθανότητες να είναι σεξουαλικά δραστήριες από εκείνες που ήταν μόνες, αν και το 13% των ενεργών ερωτικά γυναικών δεν είχε σταθερό ερωτικό σύντροφο.

 Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Holly Thomas, «οι γυναίκες που έχουν σύντροφο είναι σεξουαλικά ενεργές στο πλαίσιο της σχέσης και όχι κατ’ ανάγκη για το ίδιο το σεξ. Κι ενώ εικάζουμε ότι καθώς μεγαλώνουμε το σεξ μειώνεται, η μελέτη αποδεικνύει ότι οι γυναίκες διατηρούν την ερωτική τους ικανοποίηση καθώς μεγαλώνουν».  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ